Home Uit & thuis NIEUW: spaar nu door je betalingen naar boven af te ronden

NIEUW: spaar nu door je betalingen naar boven af te ronden

Ben jij voor of tegen?

Belga Image
Heb jij een gat in je hand en geef je altijd een tikkel meer uit dan je mag? Dan hebben we goed nieuws. BNP Paribas Fortis komt namelijk met een nieuwe spaarformule. Betaal je iets met de kaart? Dan kan je het betaalde bedrag naar boven afronden. Het kleine bedrag dat je dan te veel betaalt, gaat rechtstreeks naar je spaarrekening.

Sparen is niet altijd even makkelijk. Lekker op restaurant gaan of jezelf tóch nog maar eens verwennen met een duur paar schoenen zijn dan ook zo veel leuker. Maar sparen is wél nodig als je op financieel vlak – hoor ons preken – een zorgeloze toekomst wilt. Daarom helpt de bank BNP Paribas Fortis ons graag een handje.

€ 170 per jaar

De nieuwe spaarmethode van BNP Paribas Fortis werd 'Easy Save' gedoopt. Koop je een handtas van 29,60 euro? Dan betaal je 30 euro en wordt de resterende 40 eurocent automatisch overgeschreven naar je spaarrekening of bijvoorbeeld naar de spaarrekening van je kind of kleinkind. Uit de proceduretest bleek dat er bij afronding gemiddeld 46 eurocent per transactie wordt overgemaakt naar de spaarrekening. Volgens de bank zou het nieuwe spaarsysteem resulteren in een jaarlijks spaarbedrag van zo'n 170 euro. Mooi meegenomen. Toch?

Interesse? Vanaf 6 december kunnen geïnteresseerde klanten de dienst activeren.

Meer nieuws vind je hier.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.