Home Uit & thuis Luchtige kaashapjes

Luchtige kaashapjes

Om voor te smelten.

Benodigdheden (4 personen)

·      5 eieren

·      115 g boter

·      2 theelepels zout

·      1 theelepel suiker

·      125 g bloem

·      125 g geraspte gruyère

·      50 g geraspte parmezaan

·      4 eetlepels fijngesneden kruiden (bv. bieslook en dille)

·      ¼ theelepel paprikapoeder

·      een snufje geraspte nootmuskaat

Zo maak je het

1.    Doe de boter in een pannetje met 2,5 dl water, het zout en de suiker. Breng aan de kook en haal van het vuur zodra de boter is gesmolten.

2.    Voeg dan in een keer de bloem toe en roer goed met een houten lepel, totdat je geen bloem meer ziet.

3.     Voeg dan de kaas toe (hou een beetje apart voor de garnering), peper, nootmuskaat  en de fijngesneden kruiden.

4.    Zet terug op het vuur en roer ± vier minuten totdat het deeg loskomt van de randen.

5.    Haal opnieuw van het vuur. Laat even afkoelen en voeg dan vier eieren toe. Roer na elk ei even goed door.

6.    Schep het deeg in een spuitzak. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Spuit kleine toefjes deeg op de bakplaat (zo’n 2,5 cm van elkaar). Maak je vinger nat en maak telkens het oppervlak glad.

7.    Klop het overgebleven ei los met een beetje water en bestrijk elk toefje met dit mengsel.

8.    Bestrooi met de achtergehouden kaas en zet 20 à 25 minuten in de oven. Eet ze liefst warm op.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.