Home Uit & thuis Lekker licht & origineel

Lekker licht & origineel

Flair
Komkommer in de winter? Wij overtuigen je! Het ideale lightreceptje tussen alle kerstdiners door.

Benodigdheden

·      300 gram rundvlees

·      1 grote komkommer

·      1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

·      4 eetlepels olijfolie

·      2 eetlepels zoete sojasaus

·      3 eetlepels rijstwijnazijn

·      verse gember, geschild (4 cm)

·      verse koriander

·      verse munt

·      peper en zout

Zo maak je het

1.    Snij het rundvlees in blokjes en kruid met peper en zout.

2.    Schil en rasp de gember en doe het samen met de sojasaus, rijstwijnazijn en olijfolie in een kom. Kruid af met peper en zout.

3.    Snij de komkommer in 2 en schil hem zodat je dunne vellen bekomt.

4.    Voeg de komkommervellen, de munt en koriander bij het sausje en laat 15 minuten marineren in de koelkast.

5.    Spies de rundblokjes op een stokje en bak ze in olijfolie.

6.    Dresseer een bord met de komkommersalade en de rundspies.

Personen – tijd – calorieën

2 personen – 25 minuten – 330 kcal/persoon

Variatie-tip

Vervang het rundvlees door blokjes varkensvlees of kip én warm wat pindakaas op. Komkommer, pindakaas en varkensvlees = verrassend lekkere combinatie.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.