Lekker licht & origineel
Benodigdheden
· 300 gram rundvlees
· 1 grote komkommer
· 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
· 4 eetlepels olijfolie
· 2 eetlepels zoete sojasaus
· 3 eetlepels rijstwijnazijn
· verse gember, geschild (4 cm)
· verse koriander
· verse munt
· peper en zout
Zo maak je het
1. Snij het rundvlees in blokjes en kruid met peper en zout.
2. Schil en rasp de gember en doe het samen met de sojasaus, rijstwijnazijn en olijfolie in een kom. Kruid af met peper en zout.
3. Snij de komkommer in 2 en schil hem zodat je dunne vellen bekomt.
4. Voeg de komkommervellen, de munt en koriander bij het sausje en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
5. Spies de rundblokjes op een stokje en bak ze in olijfolie.
6. Dresseer een bord met de komkommersalade en de rundspies.
Personen – tijd – calorieën
2 personen – 25 minuten – 330 kcal/persoon
Variatie-tip
Vervang het rundvlees door blokjes varkensvlees of kip én warm wat pindakaas op. Komkommer, pindakaas en varkensvlees = verrassend lekkere combinatie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier