Home Uit & thuis Krijgen we de relatie van de jonge Perkamentus met een man te...

Krijgen we de relatie van de jonge Perkamentus met een man te zien in de Potter-prequels?

J.K. Rowling laat uitschijnen van wel

Reporters
Morgen komt de eerste Harry Potter-prequel 'Fantastic Beasts and Where To Find Them' uit. Albus Perkamentus zal in die film niet te zien zijn, maar Rowling verklapte wel al dat het jonge leven van de schoolhoofd sowieso zal verteld worden in één – of meerdere – van de vier volgende films. En daar hoort ook de ontdekking van zijn homoseksualiteit bij.

Gellert Grindelwald

J.K. Rowling verklaarde in 2007 al dat Perkamentus op mannen valt. Ze voegde er toen aan toe dat de Zweinsteindirecteur in z'n jonge jaren verliefd was op toenmalige vriend en al even briljante tovenaar Gellert Grindelwald, die later zou overstappen naar the dark side. Grindelwald komt sowieso voor in het tweede deel van de 'Fantastic Beasts'-serie, want een tijdje geleden werd bekendgemaakt dat de rol vertolkt zal worden door niemand minder dan Johnny Depp.

Grindelwald

Een jonge Grindelwald in 'Harry Potter and The Deathly Hallows'

De hamvraag

Of dat dan betekent dat Perkamentus' seksualiteit aan bod zal komen in de 'Fantastic Beasts'-films, vroeg een journalist aan Rowling tijdens een persconferentie voor de eerste film. 'Ik voel me heel comfortabel bij de die vraag. Ik moet zeggen, omdat dit een vijfdelig verhaal is, is er veel te vertellen daarover. Je zal Perkamentus als een jonge, bekommerde man te zien krijgen. We zullen hem zien in de vormende periode van z'n leven, ook wat betreft z'n seksualiteit', antwoordde de schrijfster. That sounds like a 'yes' to us!

Lees ook: