Home Uit & thuis HOERA: geen spuiten meer bij de tandarts dankzij deze spray

HOERA: geen spuiten meer bij de tandarts dankzij deze spray

Weg pijnlijke prik!

Pixabay
Wie gaat er nu graag naar de tandarts? Het is een marteling, zeker als je bang bent voor die pijnlijke naalden. Maar er is goed nieuws! Uit een onderzoek blijkt dat je de mond kan verdoven met een gewone neusspray. Dus bye bye spuitjes! 

'Je hebt een gaatje.' De 4 ergste woorden die je te horen kan krijgen bij de tandarts. Maar iedereen moet er wel eens aan geloven. Het zweet breekt je uit wanneer de tandarts je gaat verdoven met die pijnlijke spuit. AUW! Maar daar komt binnenkort misschien wel een einde aan. 

Het idee

Mark Kollar onderging een behandeling voor zijn neus en daarvoor moest hij een neusspray inspuiten. Maar Kollar merkte dat hij steeds minder gevoel kreeg in zijn tanden. Meteen ging hij op onderzoek uit. Samen met een team ging hij de pijnstillende werking dieper onderzoeken.

De werking 

De spray gaat via de neus naar de mond en doet zo de verdoving werken. Hoofdonderzoeker Elliot Hersh beweert dat er nog niets soortgelijks op de markt is. 'Dat is natuurlijk geweldig voor mensen met angst voor naalden', vertelt hij. 

De spray zit momenteel in een testfase. Al 150 mensen namen de proef op de som. Maar liefst 88% liet een gaatje boren zonder enige pijn te voelen.

Er is wel nog extra onderzoek nodig voor het product effectief kan gebruikt worden. Hersh is er zeker van dat miljoenen mensen hiermee geholpen zouden zijn. 'Het zou het tandartsbezoek minder stressvol maken voor zowel volwassenen als kinderen.' Lang leve de neusspray! 

Bron: RTL Nieuws

Lees ook: