Home Uit & thuis Gisteren werd de laatste orka in gevangenschap geboren in SeaWorld

Gisteren werd de laatste orka in gevangenschap geboren in SeaWorld

Toen er besloten werd om te stoppen met het kweekprogramma, was de orka Takara al in verwachting

Shutterstock
In maart van vorig jaar wisten we jullie te vertellen dat SeaWorld niet langer orka’s ging kweken. De orka Takara was op het moment dat de beslissing genomen werd al in verwachting, en zo werd gisteren de laatste orka in gevangenschap geboren in het dierenpark in Texas.

Sinds het uitkomen van de documentaire ‘Blackfish’ in 2013 ligt SeaWorld onder vuur. Door de negatieve publiciteit en de kritiek van dierenrechtenorganisaties zijn de bezoekersaantallen drastisch gedaald. Niet veel later hebben ze bij SeaWorld de beslissing genomen om geen shows meer met de dieren op te voeren en om ook geen orka’s meer te kweken.
 

Laatste orka die in gevangenschap geboren werd

De orka Takara was op dat moment al in verwachting, en zo werd gisteren de laatste orka in gevangenschap geboren. Na een zwangerschap van achttien (!) maanden werd het ‘kleintje’ gisteren gezond en wel op de wereld gezet. Het dier is ongeveer twee meter groot en weegt nu al bijna 160 kilo. Het geslacht weten ze bij SeaWorld nog niet, maar ze schrijven dat zowel het jong als Takara het goed stelt.
 

Voor het dierenpark is de geboorte van de orka bitterzoet. ‘We houden echt van deze dieren en het is ook de laatste keer dan we de ontwikkeling van zo’n dier van dichtbij kunnen opvolgen’, aldus Chris Dold van SeaWorld.
 

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.