Home Uit & thuis GENIAAL: dankzij deze app kan je nu al je nieuwjaarswensen inplannen en...

GENIAAL: dankzij deze app kan je nu al je nieuwjaarswensen inplannen en versturen

Want geef toe, een bericht typen na dat zesde glas cava is vragen om problemen.

Belga Image
Vijf voor twaalf op 31 december. Je denkt nog snel voor het aftelmoment je vrienden en familie een bericht te sturen met de beste wensen voor het nieuwe jaar. Maar zoals elk jaar vergeet je wel iemand. En eerlijk gezegd wil dat typen toch niet meer zo vlot lukken na dat zesde glas cava. Enter de nieuwe, Belgische app Chestnote. 
In een wereld waar alles steeds sneller gaat en instant berichten in overvloed aanwezig zijn, kiest de applicatie Chestnote – een concept van de Belgen Tom Le Clef en Peter Wellens – resoluut voor Contextual Messaging.
 

'Verrassing!'

Qué? Contextual messages zijn zogeheten ‘ontluikende’ berichten: tekst-, video- en audioberichten die zich enkel laten lezen, zien of horen op een bepaald moment en/of een bepaalde plaats. Bij Chestnote kan de verzender wel een teaser toevoegen: een korte tekst van maximaal 40 tekens, die meteen zichtbaar is.
 
Het tijdsverschil tussen het ontvangen van een bericht enerzijds en het kunnen openen ervan anderzijds zorgt volgens Le Clef en Wellens 'voor een verrassingseffect' en creëert 'engagement bij de ontvanger'. 
Geen gestaar naar schermpjes om middernacht om tientallen berichtjes te versturen.
Ideaal voor vanavond, denken wij zo. Geen gestaar naar schermpjes om middernacht om tientallen berichtjes te versturen: je plant simpelweg je nieuwjaarswensen op voorhand in. Extra leuk voor de ontvanger die meteen een melding krijgt en kan beginnen aftellen naar het moment waarop hij of zij het bericht kan openen. Geniaal! 
 

Chestnote

 
Download Chestnote gratis voor iOS en Android.
 

Lees ook: