Home Uit & thuis Fans Willem en Miette eisen via Facebook herkansing of 100.000 euro

Fans Willem en Miette eisen via Facebook herkansing of 100.000 euro

VTM benadrukt dat het reglement gevolgd werd

Medialaan
De fans van 'Mijn Pop-uprestaurant!'-finalisten Willem en Miette leggen zich niet zomaar neer bij de uitslag van de stemming donderdagavond. Ze richtten een Facebookgroep op waarmee ze een herkansing of 100.000 euro voor het Kempense ex-koppel eisen. VTM werd tijdens de stemming het slachtoffer van een cyberaanval, waardoor velen er niet in slaagden hun stem uit te brengen.

Oneerlijke stemming

Met bijna 1.700 zijn ze ondertussen, de Jalapeño Loco-fans die op de like-knop van de pagina 'Wij eisen dat Willem en Miette een herkansing of 100.000 krijgen' hebben geklikt. De pagina werd zaterdagavond opgestart met de bedoeling VTM onder druk te zetten om de uitslag van de finale van donderdagavond te herzien. Met het huidige aantal likes is dat maar een storm in een glas water, maar we vermoeden dat dat aantal weleens snel zou kunnen stijgen. 

De stemming tijdens de finale van 'Mijn Pop-uprestaurant!' verliep volgens heel wat fans niet eerlijk. De VTM-website en -app laadden door een cyberaanval heel traag of gewoon niet, waardoor velen niet konden stemmen. Na heel wat – pijnlijk – tijdrekken van Evi Hanssen, kwam de deurwaarder met de boodschap dat de wel binnengelopen stemmen representatief waren. De voorsprong van Strombowli zou zo groot geweest zijn, dat de deurwaarder – een man met 25 jaar ervaring met stemrondes in tv-shows – de knoop doorhakte en hen als winnaar aanduidde.

VTM begrijpt de teleurstelling bij Willem en Miette en hun fans, maar benadrukt dat ze het reglement hebben gevolgd. Daarin staat dat de deurwaarder beslist op basis van de binnengekomen stemmen, wat donderdagavond gebeurde.

'Toch teleurgesteld'

Willem en Miette zelf lieten afgelopen weekend van zich horen op hun Facebookpagina. Ze wensten Magali en Chloë proficiat met de verdiende overwinning, bedankten hun fans en stelden hen gerust dat het Jalapeño Loco-avontuur nog niet voorbij is. Ze hopen deze zomer nog iets op poten te zetten. 

Daarnaast liet het populaire duo weten teleurgesteld te zijn in de procedures die gevolgd werden tijdens de finale. 'Zeker als we zo horen hoeveel mensen er niet konden stemmen', voegen ze nog toe. 

Bij Willem en Miette overheerst dus de teleurstelling, maar papa van Willem en politicus Patrik Vankrunkelsven is strijdvaardiger. Hij vraagt zich in een interview met 'Het Nieuwsblad' af waarom VTM het aantal stemmen niet gewoon vrijgeeft. 'Ik vind dat VTM zich achter de deurwaarder verschuilt. Dat er massaal veel stemmen binnenkwamen, is manifest onwaar. We hebben hier in Klein-Vorst op groot scherm naar de finale gekeken: van de tweehonderd mensen konden er nog geen twintig stemmen.' Vankrunkelsven wil er geen juridische kwestie van maken, maar hoopt dat VTM naar buiten komt met een beter antwoord. 'Als ze nu eens beginnen met het vrijgeven van het aantal geldige stemmen. Want dat ligt echt heel laag.'

Meer over 'Mijn Pop-uprestaurant!':

VTM beschuldigd van bedrog tijdens finale ‘Mijn Pop-uprestaurant!’

13 geniale momenten van Gert Verhulst in 'Mijn Pop-uprestaurant!'

Mama Sara geeft Gertje onbewust hilarische steek in 'Mijn Pop-uprestaurant!'

9 redenen waarom wij stiekem een crush hebben op Willem van 'Mijn Pop-uprestaurant!'