Home Uit & thuis DIY: maak dit jaar zelf je kerstkaartjes

DIY: maak dit jaar zelf je kerstkaartjes

Zeg het met een kaartje!

Flair
Nog beter dan tien cadeautjes? Een persoonlijk kaartje dat je zelf geknutseld hebt. Het toont dat je die persoon belangrijk vindt. En het is het perfecte alternatief als je on a budget bent. En laat zaterdag nu dé ideale dag zijn om je handen uit je mouwen te steken.

DIY-ideetjes van links naar rechts:

1. We spelen een spel vanavond

Secondenlijm, scrabble-letters en een kaartje. Tataaa, het perfecte kerstkaartje!

2. De eindjes aan elkaar knopen

Twee witte knopen, lijm, een stukje lint en een zwart stiftje is alles wat je nodig hebt voor een schattige kerstman. Kleef de knopen op een kaartje. Het lint doet dienst als sjaal en met het stiftje teken je een hoedje. #cute.

3. Oh nostalgie: strijkpareltjes!

Je hebt er als kind uren mee gespeeld. Je hebt ze vervloekt (Waarom vallen die altijd inééns van tafel?). En nu zijn ze terug van weggeweest als klein cadeautje met rood en groen. Wel jammer dat je deze keer zélf moet strijken, en niet je mama.

4. Knutselen met lintjes

Je hebt vast nog meters lint liggen van oude cadeautjes, want ‘die kan ik zeker nog eens gebruiken’. Dat moment is aangebroken. Teken horizontale lijntjes in de vorm van een kerstboom op een kaartje. Maak gaatjes aan de uiteindes en verbind die met lint. Een rood lijntje rond de rand, een vrolijke boodschap eronder, en klaar is kaart.

Lees ook:

Deze 25 cadeautjes geef je jezelf cadeau met kerst

20 hebbedingen om (stiekem) al in de kerstsfeer te komen

Deze prachtige kerstreclame doet je hoogstwaarschijnlijk huilen

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.