Home Uit & thuis Deze vrienden bouwden een privébuurt om voor altijd samen te blijven

Deze vrienden bouwden een privébuurt om voor altijd samen te blijven

Ideetje?

We weten allemaal hoe moeilijk het is om je vrienden samen te krijgen voor een dinertje, zelfs als je in dezelfde stad woont. Kan je je enigszins voorstellen wat een taak het wordt als jullie verspreid over het land wonen? Deze acht vrienden vonden er wat op en bouwden vier huizen op een rij, allemaal op een steenworp van elkaar.

Acht vrienden uit Austin bedachten het geniale plan om samen te investeren in tien hectaren grond en daar vier identieke huizen op te bouwen, eentje voor ek koppel. Elke huis heeft een slaapkamer, een badkamer en een living. Een vijfde gebouw huist een volledig uitgeruste keuken en extra sociale ruimte om samen te komen wanneer ze daar zin in hebben. Er zijn twee vaatwassers die voorkomen dat er gevochten wordt om wie al dan niet de overige afwas moet doen, een veranda, picknicktafels en zelfs zes stapelbedden om gasten een slaapplaats te bieden.

De koppels wonen nog niet de hele tijd in hun gezamenlijke woningen, maar komen er in het weekend en op feestdagen om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Ze plannen wel om er fulltime te gaan wonen wanneer ze met pensioen zijn. Ahhh, wat een manier om samen oud te worden.

Lees ook: