Home Uit & thuis Deze emoji’s zitten wellicht bij je volgende update

Deze emoji’s zitten wellicht bij je volgende update

Yes!

Belga
Wij wachten nog steeds in spanning tot de avocado's, croissantjes en klinkende champagneglazen in onze emojilijst verschijnen, maar Apple kondigt ondertussen nog een reeks extra emoji's aan die we héél binnenkort op onze smartphones mogen verwachten… 

In zijn nieuwste update wil Unicode namelijk nieuwe beroepen toevoegen die zowel een mannelijke als vrouwelijke variant krijgen: een kunstenaar, piloot, brandweerman/-vrouw, astronaut en een advocaat. Heel spannend allemaal, aangezien de meeste van die beroepen hoofdzakelijk als mannelijke beroepen aanzien werden. Het beste nieuws, wij hebben een aantal mock-up beelden van hoe de emoji's er mogelijk kunnen uitzien. En we moeten zeggen dat die best schattig zijn.

Het was Apple die het verzoek deed bij de Unicode Consortium. Het technologiebedrijf toonde al vaker dat het inclusiviteit belangrijk vindt. Zo waren ze bij de eersten om in 2015 raciaal diverse emoji's te implementeren en begin augustus kondigde Apple ook nog aan om een vrouwelijke versie van onder andere de loper, basketbalspeler en surfer te maken. Kunnen wij alleen maar toejuichen!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.