Home Uit & thuis Deze Belgische stad staat tweede in de top van meest inspirerende bestemmingen...

Deze Belgische stad staat tweede in de top van meest inspirerende bestemmingen ter wereld

Cool!

Wie dacht dat België weinig te bieden had op vlak van reizen: think again! Maar liefst vier Belgische steden sieren de top 100 van meest inspirerende bestemmingen ter wereld volgens reiswebsite Travelbird. Surpriiiise!

De ranglijst werd gebaseerd op acht criteria die geassocieerd worden met creativiteit, romantiek, cultuur en innovatie om zo reizigers te inspireren voor een nieuw avontuur. Uit onderzoek bleek dat sommige steden vooral in bepaalde seizoenen inspireren. Zo werd dus ook rekening gehouden met welk seizoen het meest geschikt is voor welke stad. Handig om te weten bij het boeken van je volgende citytrip!

En wat blijkt nu? Brugge staat op de tweede plaats van meest inspirerende steden ter wereld. Net na Miami op nummer 1. San Francisco sluit de top 3 af. Ook Antwerpen (38), Gent (40) en Brussel (51) wisten een plaatsje te veroveren in de lijst. Wat de rangschikking in de winter betreft staan Brugge, Gent en Brussel zelfs tussen de eerste 25 bestemmingen. Vooral Scandinavische steden zoals Reykjavik (1), Helsinki (2) en Oslo (3) lijken tijdens de koude wintermaanden het meest aantrekkelijk. Als we enkel op de zomer filteren, komen opnieuw Miami (1) en San Francisco (2) naar boven, samen met Firenze (3). België lijkt dan weer net íéts minder aan te trekken in de zomermaanden.

De top 10 meest inspirerende steden ter wereld algemeen:

  1. Miami, Verenigde Staten
  2. Brugge, België
  3. San Francisco, Verenigde Staten
  4. Bristol, Verenigd Koninkrijk
  5. Reykjavik, IJsland
  6. Santiago de Compostela, Spanje
  7. Salzburg, Oostenrijk
  8. Zürich, Zwitserland
  9. Heidelberg, Duitsland
  10. Firenze, Italië

Het volledige onderzoek bekijk je hier.

A photo posted by Living Europe (@living_europe) on

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.