Home Uit & thuis Deze 5 iconische nummers werden eigenlijk voor iemand anders geschreven

Deze 5 iconische nummers werden eigenlijk voor iemand anders geschreven

Onvoorstelbaar, toch?

YouTube: BritneySpearsVEVO
De videoclip van ‘Baby One More Time’ staat in ons geheugen gegrift. Alleen was het nummer eigenlijk niet voor Britney Spears geschreven en had er dus bijna iemand anders haar befaamde schooluniform aangetrokken. Onvoorstelbaar, toch?

1. 'Baby One More Time'

We hebben vroeger urenlang gedanst op de hit 'Baby One More Time' van Britney Spears, maar het nummer werd eerst aangeboden aan de groep TLC. De band was toen hun derde album aan het opnemen en heeft vriendelijk bedankt voor de track. En maar goed ook, want wij kunnen ons niet voorstellen dat iemand anders de single zou inzingen.·


        

2. 'Find Your Love'

‘Find Your Love’ was eigenlijk voor Rihanna bedoeld, maar uiteindelijk was het rapper Drake die met het nummer ging lopen. Toen de producer de single voor hem had afgespeeld, heeft hij deze overtuigd om het lied aan hem te geven.


 

3. 'Umbrella'

Gelukkig heeft Rihanna in het geval van de monsterhit ‘Umbrella’ wél haar kans gegrepen. De tekst was geschreven voor Britney Spears, maar zij heeft de lyrics uiteindelijk niet ingezongen. Als je kijkt naar wat het nummer opgebracht heeft, weten we bijna zeker dat de zangeres haar beslissing beklaagd heeft.  


 

4. 'I Love You'

Jennifer Lopez heeft zelfs meegeschreven aan ‘I Love You’, maar besloot uiteindelijk toch om het nummer niet op te nemen op haar album. Zangeres Faith Evans was meer dan gewillig om het nummer zelf in te zingen en heeft zich de single volledig eigen gemaakt.


 

5. 'Irreplaceable'

Je kan het je bijna niet voorstellen, maar Beyoncé was pas tweede keuze als we het hebben over de hit ‘Irreplaceable’. Ne-Yo had het nummer eerst voorgesteld aan Chrisette Michele, maar zij vond de tekst niet bij haar passen. Queen B zag gelukkig wel potentieel in de single en heeft er een wereldbekende hit van gemaakt.
 


 

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.