Home Uit & thuis Deze 27-jarige vrouw bezocht álle landen ter wereld

Deze 27-jarige vrouw bezocht álle landen ter wereld

Jaloers, wij?

Instagram: @expedition_196
Move over Beyoncé. Als we op één vrouw ter wereld heel erg jaloers zijn, dan is het wel deze 27-jarige Cassie De Pecol. De Amerikaanse bezocht als eerste vrouw ooit élk land ter wereld. En dat op zo'n jonge leeftijd. Wat doen wij verkeerd?

Slechts 18 maanden en 26 dagen deed de Amerikaanse Cassie erover om alle landen ter wereld van haar lijstje af te vinken. Daarmee is ze dus niet alleen de eerste vrouw die het deed, maar ook de snelste tout court. Het vorige record werd gevestigd door een man die er maar liefst drie jaar en drie maanden over deed. Momenteel werkt ze hard om de papieren in orde te krijgen voor het Guinness Book of Records.

Babysitten

Cassie vertrok in juli 2015 op wereldreis en enkele weken geleden, op 2 februari, bezocht ze Yemen, het 196e en laatste land op haar lijstje. In totaal nam ze 255 vluchten, koste dat haar vijf paspoorten en verbleef ze niet langer dan twee tot vijf dagen op een bestemming. Hoe ze dat allemaal kon betalen? Met babysitten verzamelde de 27-jarige blondine maar liefst 10.000 dollar bij elkaar, via sponsors deed ze er nog eens 198.000 bovenop. In ruil voor socialmediaposts mocht ze in sommige eco-hotels ook gratis overnachten. 

Haar avontuur legde Cassie vast op camera. En ze hoopt dan ook ooit een documentaire van haar hele trip te maken. Ondertussen vergapen wij ons nog even aan haar Instagramaccount.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.