Home Uit & thuis ‘De Mol’: aflevering 3 onder de loep

‘De Mol’: aflevering 3 onder de loep

Onze verdachten? Eline en Davey

VIER
Niets mooier dan een beetje mollen op maandag. Zeker wanneer we alweer een verrassende wending voorgeschoteld krijgen waardoor we nog nét iets meer op het puntje van onze stoel gaan zitten. Maar daarover later meer, laat ons eerst de alweer geniale opdrachten analyseren.

Gilles zegt het juist: met Jolien en Bouba werden er vorige week twee grote verdachten uit het spel gezwierd. But let's be honest: er blijven nog veel verdachte figuren over. Voorlopig staan er in ons lijstje alleszins meer kandidaten in de 'misschien'-kolom, dan in de 'sowieso niet'-kolom. We kunnen alle informatie die deze derde aflevering ons biedt dus heel goed gebruiken. En we moeten het zeggen: het is wel wat.

DAG 6

Dag 6 is een rustdag voor Marzena en Annelies, maar iets minder sereen voor de rest van de groep. Terwijl de twee dames zich laten masseren met een glaasje champagne erbij, moeten Davey, Sam, Eline en Bertrand zo snel mogelijk een raadsel oplossen, wetende dat ze elk moment de lucht in gekatapulteerd kunnen worden. Wanneer dat gebeurt, beslissen Robin en Hans, de 'controlefreaks' van dienst. In het geval van Robin eerder de angsthaas van dienst, maar dat tussen haakjes. Hoe later zij op de rode knop duwen en hoe meer denktijd ze zo aan de durvers geven, hoe meer het te winnen bedrag daalt.

De Mol

Wat valt op?

Vooral Davey maakt zich hier verdacht. We mogen ons dan twee afleveringen lang laten verblinden hebben door z'n mooie ogen, nu gaat de hete houtbewerker toch iets te ver. Sorry Davey, maar 25 vierkanten tellen in onderstaand vierkant is echt belachelijk weinig. Langs de andere kant: als Davey de Mol was – en dus de oplossing van het raadsel kende – zou hij dan zo opvallend ver naast het juiste antwoord (40 vierkanten) gokken? Zou hij dan niet eerder 38 zeggen? Misschien moeten we het op de angst om elk moment tien meter de lucht in te vliegen, steken? We willen hem niet verdedigen, hoor. Gewoon een objectieve vaststelling.

De Mol

En dan is er nog Eline. Zij geeft alwéér een vreemd antwoord. Oké, ze was de eerste en had misschien niet door dat '1/4 L' een droedel was – de oplossing is 'kwartel'. Maar ze had toch wel kunnen weten dat ze verder moest denken dan 'een vierde van een liter' en niet '25 cl' antwoorden? Het raadsel van Sam was een graadje moeilijker, dus hem kunnen we vergeven. Hij zong zich vorige week bovendien volledig uit de verdenking. Dat dat een strategische move kon zijn, vergeten we even. We moeten toch iemand kunnen elimineren, het is verdikke al aflevering drie.

Hans boetseerde nog iets wat op een pinguïn moest lijken maar waar Robin helaas een mol van maakte. Weg 500 euro die Bertrand in de pot had gekregen. Slecht geboetseerd of slecht geraden: er valt over te discussiëren. Over hoe Robin meerder keren degene was die voorstelde toch nog even te wachten voor ze op de knop zouden duwen ook trouwens.

DAG 7

Gilles houdt wel van een mopje. Dus laat hij de kandidaten – minus Marzena en Annelies – achter in een cocktailbarretje met de boodschap dat er 'morgen een nieuwe opdracht is'. Om dan om 00.01u met een geniepige glimlach weer voor de groep te staan. Een groep die op dat moment twee Gilleskes ziet.

De Mol

Het doel van de opdracht is duidelijk: steel drie voorwerpen uit het South African Museum zonder betrapt te worden. De middelen zijn dan weer weinig hoopgevend: een bende dronken dwazen en een half slapende Annelies. En Marzena. Thank god for Marzena.

Wat kunnen we vaststellen?

Marzena is een straffe madam. Sam heeft geen broeken met zakken aan de zijkant. Davey ook niet trouwens. Voor de rest: Eline en Bertrand maken zich weer verdacht. De een als een bewuste tactiek, de ander (waarschijnlijk) niet. Want ja, eindelijk heeft hij gezegd wat we al twee afleveringen vermoeden: Bertrand wíl verdacht zijn. Want dan gaan anderen hem verdenken en zitten ze dus op het foute spoor.

Daarom zegt Bertrand dus dat híj het alarm liet afgaan en 1.000 euro voor de pot verloor, en niet Eline. Wij denken het anders gezien te hebben. Maar die laaste was wel heel snel om de schuld in Bertrands schoenen te schuiven, net zoals ze snel was om vorige week met de eer van Daveys 'Swallow of London'-vondst te gaan lopen.

De Mol

Davey gaat hier trouwens ook niet vrijuit. Bezopen of niet, z'n geklungel aan de laserstralen is uiterst verdacht te noemen. En zou het geen lepe mollenstreek zijn om shotjes tequila te bestellen voor iedereen, wetende dat ze nog voor geld moeten spelen, en jezelf te bedienen van een shotje water? We hebben je wel door, Davey! Of we zijn volledig aan het doorslagen.

De balans na dag 7 is vrij positief: er zit 14.500 euro in de pot. Als je weet dat Cathy vorig jaar zo'n 30.000 euro mee naar huis nam, is dat een sterke start. Maar als we je dan vertellen dat er vorig jaar na aflevering 3 maar liefst 21.500 euro verdiend was, lijkt er toch al goed gemold te zijn. Wij kijken vooral uit naar het moment dat er eindelijk een vrijstelling kan verdiend worden en de ware aarden naar boven komen. That's the good stuff.

SPOILER ALERT!

'De Mol' is op z'n best wanneer er een onverwachte wending in gestopt wordt. Zoals vanavond. Want niet de slechtst scorende kandidaat ging naar huis, maar wel de op één na slechtst scorende. De persoon die het minst vragen correct wist te beantwoorden, zit nog veilig en wel in het spel dankzij zijn of haar verdomd sterke pokerface. En die persoon heeft héél veel nuttige info gekregen, meerbepaald: ik zit er helemaal naast.

De groep kijkt zoals altijd samen naar de resultaten van de eliminatietest. Maar dankzij een speciaal brilletje, ziet  alleen de persoon in kwestie of hij/zij een rood of groen scherm krijgt. Na een uiterst awkward discussie, gokt de groep dat Annelies diegene is met het rode scherm, wat fout blijkt te zijn. De arme Marzena – die dus ook niet goed scoorde op de eliminatietest – wordt het slachtoffer van die gok en moet haar valies pakken. Opvallend: Eline is degene die als allereerste met de vinger wijst, en wel naar Annelies. Just sayin'. 

De Mol

Verdacht?

Het moge duidelijk zijn: wij zetten Eline op nummer één. Gevolgd door Davey. Maar wie weet wat we volgende week weer zeggen…

Tot volgende week, liefste mollenvangers!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.