Home Uit & thuis COOL: Efteling zoekt nieuwe sprookjes

COOL: Efteling zoekt nieuwe sprookjes

'Eens is er...'

Instagram @efteling
Heb jij altijd al eens een sprookje willen schrijven? Dan hebben wij goed nieuws, want de Efteling orginiseert een grote sprookjesschrijfwedstrijd. Dus neem er snel pen en papier bij en schrijven maar! 

Dit jaar viert de Efteling zijn 65ste verjaardag. Hip hip hoera! En wie aan de Efteling denkt, droomt automatisch van de allermooiste sprookjes. Daarom organiseert het park een sprookjesschrijfwedstrijd in België en Nederland. De veertien beste sprookjes komen in het tweede boek van de Sprookjessprokkelaar

Wat moet je doen?

Het is belangrijk dat je een sprookje schrijft dat zich afspeelt in de toekomst. 'Er was eens…' is zo verleden tijd en daarom moet je nieuwe sprookje beginnen met de magische woorden 'Eens is er…' en vanaf dan mag je fantasie de vrije loop gaan. 

Jury

De sprookjes worden beoordeeld door kinderschrijfster prinses Laurentien van Nederland en kinderschrijver Paul van Loon. De twee hebben samen het eerste boek van 'De Sprookjessprokkelaar' geschreven. Ze zijn dus de ideale jury voor deze wedstrijd.

Jury Efteling

© Belga Image

Meer info over de wedstrijd en dé zeven regels van een ideaal sprookje vind je hier. Veel succes! 

Lees ook: