Home Uit & thuis Budgetreizen doe je zo!

Budgetreizen doe je zo!

Corbis
Een krap budget maar toch zin om er eens tussenuit te knijpen? Lees snel onze tips en tricks en slaag er in een fantastische vakantie mee te pikken. 

1. Eten

Naar eten gaat vaak een groot deel van je budget: je doet het dan ook drie keer per dag. Zorg er daarom voor dat de verblijfplaats die je boekt een keuken ter beschikking heeft. Huur een appartementje of kies een hostel waar er een gemeenschappelijke keuken is. Doe inkopen in de supermarkt of op lokale marktjes en kook zelf 's avonds. Ontbijt ook thuis. Om te lunchen ga je best langs een foodmarket of haal je iets uit dat je op een gezellig plekje kan opeten. 

2. Transport

Schrijf je in op websites van vliegtuigmaatschappijen zodat je mails krijgt met deals. Wanneer je een interessante aanbieding voorbij ziet komen, boek je best meteen want meestal zijn die van korte duur of voor een beperkt aantal plaatsen. Probeer je ter plekke zo veel mogelijk met het openbare vervoer te verplaatsen ook al is dat vaak onaangenamer en duurt dat langer. Koop in steden metrokaartjes in pakket (carnet de dix in Parijs bijvoorbeeld) of ga voor een dagpas (in London bijvoorbeeld).  

3. Verblijfplaats

Boek een appartementje via AirBnb, overnacht in een designhostel of slaap gratis bij mensen thuis via Couchsurfing. Vandaag hoef je geen grote bedragen meer neer te tellen om op een hippe en originele plek te slapen in het buitenland. 

4. Souvenirs

Souvenirs kosten vaak handenvol geld en dat is zonde als je weet dat mensen die vaak na verloop van tijd weggooien. Een leuke budgetoptie is een foto van jezelf als postkaart opsturen via BPost. Origineel en goedkoop!

5. Sightseeing

Doe op voorhand opzoekwerk. Museums zijn vaak 1x per week gratis, check dus online welke dagen dat zijn. In sommige steden kan je ook een bundel kopen (RomaPass in Rome bijvoorbeeld) waar je ook erg veel geld mee bespaart. Vaak kan je ook al heel wat cultuur meepikken zonder te betalen. De Sagrada Família, de beroemde kerk van Gaudí in Barcelona, is bijvoorbeeld al prachtig om van buiten te bekijken.  

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.