Home Uit & thuis Bewezen: vrienden die samen drinken, hebben meer kans om voor altijd bevriend...

Bewezen: vrienden die samen drinken, hebben meer kans om voor altijd bevriend te blijven

Schol, doe ze nog eens vol!

Belga
Alcohol maakt vriendschappen beter, zegt de wetenschap. En dan hebben we het niet over die total stranger die tijdens een avondje uit plots gebombardeerd wordt tot ‘je dikke vriend’ omdat omdat jullie zó veel gemeenschappelijk hebben – lees: allebei dronken zijn. Nee nee, het is bewezen dat vrienden met wie je regelmatig een glaasje heft, langer je vrienden zullen zijn. Cheers to that?

Schol, doe ze nog eens vol!

Friends who drink together, stay together, dat is de conclusie van een studie uitgevoerd door de Public Assistance Hospitals of Paris. Zij ondervroegen 150.000 Franse mannen en vrouwen met verschillende drinkgewoontes en stelden niet alleen vast dat mensen die af en toe drinken langere vriendschappen onderhouden, maar ook dat zij de gezondste én gelukkigste groep zijn.

Over het al dan niet positieve effect op je gezondheid van dat dagelijkse glaasje wijn gaan we ‘t niet hebben – volgens sommige studies is het gezond, maar alcohol wordt dan ook weer gelinkt aan bepaalde kankers – maar alcohol zelf is niet de reden waarom gematigde drinkers gezonder zijn. Ze hebben gewoon vaak ook een actieve en sociale levensstijl. Mensen die af en toe een glaasje drinken, houden een goede levensles in gedachte: alles met mate.

Als jij zo’n gematigde drinker – die er af en toe weleens over gaat, we zijn ook maar mensen – bent, is de kans groot dat jij je omringt met hetzelfde type personen. Jouw actieve, sociale vriendengroep komt dan ook geregeld samen op café of bij iemand thuis voor een glaasje, wat jullie vriendschap mee in stand houdt. Zolang jullie tijd maken om samen het glas te heffen, maken jullie dus kans om friends forever te zijn. Hoe zalig zou het zijn om later als gepensioneerden hele dagen niets anders dan dat te doen? Volhouden dus, die borreluurtjes! Dat dat met mate en nooit, never, ever zonder een BOB mag gebeuren, hoeven we er zelfs niet meer bij te zeggen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.