Home Uit & thuis 7 redenen om te gaan skiën

7 redenen om te gaan skiën

Corbis
Temidden de bergen, op een dik pak sneeuw en met twee latten naar beneden glijden: voor sommige mensen is een skitrip het hoogtepunt van het jaar. Het is dan ook een sport die elk jaar zijn fanbasis weet uit te breiden. Twijfel je of skiën wel iets voor jou is? Wij verklappen je 7 redenen om het toch een keer te proberen.

1. De berglucht doet wonderen

Zoals dat meestal gaat met vakanties (waarom zou je anders gaan?), doet zo'n weekje weg je alleen maar goed. Temidden de bergen, waar je op de top van de wereld lijkt te staan, vergeet je nog meer dan anders je zorgen. Is het iets in de berglucht? Of zit het 'em in de sport? Geen idee, maar skiën zorgt gegarandeerd voor een zorgeloze vakantie.

2. Je verbrandt massa's calorieën

Maar liefst 365 calorieën per uur verbrand je tijdens het skiën. Geen wonder dat je dus (mits je de apfelstrudel mit vanillesauce binnen de perken houdt) makkelijk enkele kilo's kan vermageren. En het beste van dat alles? Je hoeft er niet eens zo hard voor af te zien als tijdens een jogsessie!

3. Après-ski

In je skikleren, met een pint van minstens een halve liter bier in je hand, luidkeels Duitse schlagers meezingen: we durven te wedden dat het niet jouw eerste idee is van plezier hebben. Tot je een keer een échte après-ski hebt meegemaakt. Zelfs als je het skigedeelte niet eens zo leuk vindt, hier ga ook jij je rot amuseren.

4. Het is goed voor je lijf

Skiën verbrandt niet alleen massa's calorieën, je gebruikt ook heel wat spieren. En dat merk je zonder twijfel na een weekje op de latten. Het maakt niet uit of je een beginner bent of reeds een skikoningin, je benen én buik zien er al snel strakker uit. Bovendien is zo'n sportvakantie ook goed voor je hart en bloedvaten.

5. Het is leuk

Alle begin is moeilijk, maar eens je de smaak te pakken hebt, zal je helemaal verzot zijn op skiën. Elke keer leer je je grenzen verleggen: of dat nu is op de beginnerspiste of eentje voor gevorderden. Bovendien kan je deze bergsport makkelijk in groep doen, en dat is altijd leuk, toch?

6. Fantastische uitzichten

Adembenemende uitzichten, het is één van de vele voordelen aan skiën. In een stralend zonnetje lijken de bergen altijd nog straffer en geen betere moment om ervan te genieten als wanneer de skilift je meeneemt naar boven. Wedden dat er een paar onvergetelijke momenten zullen zijn? 

7. Lief gezocht… en gevonden?

Dat je op vakantie makkelijker verliefd wordt, mag geen wonder heten. De sfeer is relaxed, iedereen is goed gezind en vaak zit het weer ook nog mee. Veel kans dus dat ook jij op skivakantie een knapperd aan de haak slaat. Plaatsen genoeg: in een bar op de skipiste, in de lift, in de après-ski of met wat geluk: je knappe skimonitor!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.