Home Uit & thuis 6 redenen waarom je ‘Peking Express’ écht zou moeten volgen

6 redenen waarom je ‘Peking Express’ écht zou moeten volgen

1. Cedric en Brecht. Geen verdere uitleg nodig.

Q2
Een programma als ‘Peking Express’ staat of valt met de casting van de kandidaten. Na het zien van de eerste twee afleveringen is het duidelijk dat die verdomd goed gebeurd is. Sympathie, hilariteit, een stiekeme crush (of twee), medelijden, ongeloof, misselijkheid en enorme ergernis: al die emoties hebben de duo’s in slechts twee afleveringen bij ons kunnen opwekken. Een prestatie, toch?

Nee, we gaan het feit dat Sean Dhondt Roos Van Acker verving als host en hij bijgestaan wordt door wat volgens ons de Nederlandse George Clooney moet zijn – zijn naam is Rik Van de Westelaken, mocht je 'm even willen googelen – hier niet aanbrengen als argument waarom je op zondagavond naar Q2 zou moeten zappen. Dat zou een beetje makkelijk zijn, nietwaar? De kandidaten alleen zijn meer dan reden genoeg.

1. Cedric en Brecht. Geen verdere uitleg nodig.

Peking Express

Of toch nog een extraatje: de knappe kerels hebben koosnaampjes voor elkaar. Brecht noemt zijn beste vriend ‘Ceetje’. Zélfs in het heetst van de strijd. Wordt het schattiger dan dat?

2. De hilarisch maar bij momenten irritant fanatieke Siham en haar lompe stoten

De race was nog maar net begonnen of Siham was al drie keer over haar koffer gestruikeld, had een kofferbak tegen haar hoofd gekregen en liep zowel haar broer als een cameraman bijna omver.

Vervolgens was het alsof de duivel in haar lichaam kwam wanneer ze samen met Hicham een roeibootje moest besturen en ging ze in haar vastberadenheid om dan maar alleen te peddelen los naast het bankje zitten. Of hoe een persoon op hetzelfde moment frustratie én hilariteit bij de kijker kan opwekken. Straffe madam, die Siham.

Oh ja, haar loopje is ook goud waard.

3.     De deelnemer everyone loves to hate: Awa

Een spelprogramma is niets zonder die ene onuitstaanbare kandidaat die je vanuit je zetel de huid volscheldt. Hoewel dat in de eerste aflevering heel even Siham leek te worden, stelde de 46-jarige Awa in de eerste minuten van de tweede aflevering haar positie veilig door de lift van de Belgische boys op een agressieve manier in te palmen, ondanks het feit dat zij veel eerder bij de wagen waren (en tegen Cedric en Brecht is tegen ons, ah ja). Om het met de woorden van Ceetje te zeggen: doe ké normaal, Awa.

Niet alleen de gemene tactieken van Awa en August en het feit dat ze daardoor maar blijven winnen, deed gisterenavond het bloed van menig kijker koken. Ook hun ongelooflijk klef gedoe wekte irritatie op. Awa en August zijn dan wel respectievelijk 46 en 26 jaar oud – nope, geen typfouten – ze gedragen zich als twee verliefde pubers. Geen zin die niet begint met 'schat' en afgesloten wordt met een kusje, dat begint op de zenuwen te werken. En een klein beetje op de maag.

Oh ja, ze hopen de race bovendien hand in hand te winnen. Want dat gaat natuurlijk een heel pak sneller…

4. Het ‘Eigen kweek’-Engels van Ann-Sophie

Twee obligatoire kandidaten in 'Peking Express': de persoon met een heel zwaar, grappig accent en de persoon die amper Engels kan. In de West-Vlaamse agente Ann-Sophie vonden de makers een geweldige samenvloeiing van die twee en zij bewees haar waarde dan ook in de eerste twee afleveringen. 'The first one will always misluk', 'You are bieter geweun dan dat èh, ma ja' en 'Dan, je mag jie hier slapen ook wèh, with us' gaan nu al de geschiedenisboeken van 'Peking Express' in.

5. Om te zien dat Margaux en Steff zich herpakken en als underdogs de rest (of toch Awa en August) naar huis spelen

Last but not least: de dutskes. Want ja, die moeten er ook zijn. Neem twee studentjes Taal- en Letterkunde van amper twintig jaar uit hun veilig Antwerps kot en drop ze met een rugzak en één euro in Vietnam en wat je logischerwijs krijgt is een gedoodverfde underdog. Maar houdt niet iedereen van de underdog? Ja hoor. Want hoe lief blijft Steff nadat Margaux zijn schoenen onderkotst? En hoeveel dankbaarheid tonen de twee benjamins voor elke chauffeur en elk gastgezin?

Wij duimen dus voor Steff en Margaux, en dat de tactiek van de vriendelijkheid ook eens mag zegevieren. Gewoon niet meer overgeven, Margaux. Dat was geen fijne televisie. Meer nog, het was zelfs zo onaangenaam dat we er geen gifje van maken. En dat wil veel zeggen.

6. Omdat Twitter meekijkt en dat dat zo’n programma extra leuk maakt

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.