Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
louise goedefroy
© Ilias Van Bambost

‘Zo komt er nu een kuisvrouw helpen zodat ik mijn huishouden niet uit het oog verlies.’

Louise Goedefroy (28): ‘Hulp toelaten om te kunnen focussen op andere dingen, vind ik ook een manier van groeien’

Dewy De Leeneer

Een paar jaar geleden leerden we Louise Goedefroy (28) en haar fantastische stem kennen in ‘The Voice van Vlaanderen’. Vandaag verovert ze harten op TikTok met haar toegankelijke kookvideo’s, zijn radio en tv haar lang niet meer onbekend én bracht ze haar eerste kookboek ‘Altijd Honger’ uit. Wij spraken met haar over hoe 2025 alles veranderde.

Er zijn natuurlijk veel mensen die je kennen van je deelname aan ‘The Voice van Vlaanderen’, maar ondertussen kennen meer en meer mensen je gewoon van TikTok. Merk jij zelf dat je video’s het afgelopen jaar populairder zijn geworden?

‘Ja, absoluut. 2025 is echt een zot jaar geweest. Ik merk dat mensen me veel sneller herkennen in de winkel of op straat. Vroeger hoorde ik mensen nog zeggen “die van The Voice”, nu is het vooral “die van TikTok”. En dat snap ik ook, want via sociale media bereik je gewoon meer mensen. Ik heb vandaag veel meer volgers dan toen ik nog alleen met muziek bezig was.’

@louisegoedefroy Advertentie 🍔Als ge de volgende keer boodschappen gaat doen voor uw hapjes avond, pak dan ook alles mee voor Bicky loaded fries #voorjou #Bicky #altijdgoed #supermarkt #Advertentie ♬ Camellia – Bedroom dreams
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Hoe denk je dat dat komt?

‘Ik denk enerzijds omdat het heel moeilijk is om in Vlaanderen echt door te breken in de muziekwereld. Dat is eigenlijk weggelegd voor een elite groepje van artiesten die supergoed zijn, maar het is quasi onmogelijk om daar bij te geraken. Anderzijds omdat koken iets universeels is. Niet iedereen houdt van een bepaald muziekgenre of van mijn stem, maar iedereen eet elke dag. Koken brengt mensen samen. Iedereen mag koken, iedereen kan koken. Bovendien probeer ik het echt toegankelijk te houden met gewone ingrediënten uit de supermarkt, zonder moeilijke technieken. Mensen herkennen zich in wat ik maak en dat maakt het ook zo herkenbaar.’

Niet iedereen houdt van een bepaald muziekgenre of van mijn stem, maar iedereen eet elke dag. Koken brengt mensen samen.

Je nam na ‘The Voice’ ontslag om je te focussen op een ander deel van je carrière. Ben je blij met hoe dat is uitgedraaid?

‘Zot blij! (lacht) Maar het was wel een risico want toen ik ontslag nam, verdiende ik er nog niks mee. Veel mensen verklaarden me gek. Maar ik dacht: ik probeer het gewoon. En dat is gelukkig goed uitgedraaid. Achteraf bekeken ben ik per toeval in een heel goede sector terechtgekomen, want rond koken bestaat zó veel, van nieuwe ingrediënten tot leuke keukentools. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden.’

Wanneer begon je door te hebben dat dit niet zomaar een paar kookvideo’s waren, maar echt een carrière?

‘Pas toen die eerste samenwerkingen binnenkwamen. Daarvoor deed ik het vooral uit passie. Maar toen merkte ik dat ik er echt mijn job van kon maken. En ik kreeg zoveel positieve reacties: mensen die zeiden dat ze door mijn video’s weer zin hadden om te koken. Dat doet me echt deugd, want dat is exact wat ik wil bereiken.’

@louisegoedefroy KOT CUISINE EP.1 Voor 2 personen of voor uzelf vanavond en portie voor morgen: 1 rode ui Klontje boter Lookpoeder Provencaalse kruiden Peper en zout Water 100gr pancetta in sneetjes Mini potje tomatenpuree 2 handjes vol kersomaten 200gr zure room (houd beetje ervan apart voor afwerking👌) #voorjou #kotcuisine #louisegoedefroy #ungerecht ♬ origineel geluid – Louise Goedefroy
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Opeens heeft iedereen een mening over jou. Hoe ga je daarmee om?

‘Ik probeer mezelf te blijven. Ik ben heel positief ingesteld en help graag mensen, maar ik heb het ook graag als mensen mij leuk vinden. Gelukkig krijg ik bitter weinig haat. Wie kan er nu kwaad worden op iemand die gewoon lekker eten maakt? (lacht) En als er al negatieve reacties zijn, dan is dat vaker op dingen die ik post over mijn privéleven dan op kookvideo’s. Hoe meer je van jezelf laat zien, hoe vatbaarder je wordt voor kritiek, maar ik probeer in mijn hoofd te houden dat mensen die haten dat vaak doen omdat ze zelf niet goed in hun vel zitten. Dus die probeer ik dan aan me te laten voorbijgaan.’

Ben je zelf veranderd sinds je meer in de spotlight staat?

‘Eigenlijk niet. Ik ben nog altijd wie ik ben, en dat hoor ik vaak terug van mensen die me in het echt ontmoeten. Ze zeggen dan dat ik precies ben zoals in mijn video’s. Dat vind ik het mooiste compliment. Het enige verschil is dat ik vroeger open was tegenover mijn vriendenkring, en nu tegenover heel Vlaanderen.’ (lacht)

Je vertelde al open over je ADHD. Speelt dat op professioneel vlak soms in je voordeel?

‘Zeker! Dat maakt mij juist supercreatief en energiek. Ik babbel graag, ik spring van het ene naar het andere project en dat past perfect bij mijn job. Vroeger zat ik op een bureau en moest ik Rilatine nemen om stil te kunnen zitten, dat was echt niets voor mij. Nu mag ik bewegen, creëren, mensen ontmoeten,… En heb ik al vijf jaar geen ADHD-medicatie meer genomen. Dat past gewoon bij mij.’

Vroeger zat ik op een bureau en moest ik Rilatine nemen om stil te kunnen zitten. Nu mag ik bewegen, creëren, mensen ontmoeten,… En heb ik al vijf jaar geen ADHD-medicatie meer genomen.

En waar voel je soms de nadelen ervan?

‘Soms verlies ik wat overzicht. Er zitten altijd twintig projecten in mijn hoofd, waarvan er tien half afgewerkt zijn. Gelukkig helpt mijn management me met planning en prioriteiten stellen. En ik heb geleerd om keuzes te maken. Zo komt er nu een kuisvrouw helpen, zodat ik mijn huishouden niet uit het oog verlies en ik tijd overhoud voor werk dat ik leuker vind. Het was nodig, want ik had soms bergen was liggen. (lacht) Die hulp toelaten om te kunnen focussen op andere dingen, vind ik ook een manier van groeien.’

Lukt het je om alles te bolwerken? Want 2025 was toch een heel druk jaar voor jou?

‘Het is de laatste maanden best veel, maar ik heb die stress ook graag. Ik vind het gewoon heel leuk om veel te doen. Mijn agenda zit stampvol, maar ik wil wel nog steeds tijd maken om te sporten en mijn familie te zien, want dat vind ik minstens even belangrijk.’

@louisegoedefroy

In 2023 had ik halsoverkop besloten ontslag te nemen om alles te geven voor mijn passie. Mijn grote droom was niet alleen om mijn liefde voor eten en koken te delen met de wereld maar om er mijn job van te maken. Er zijn video’s geweest waar ik met mijn laatste centjes van de maand boodschappen ging doen om er boodschappenhauls mee te filmen of recepten mee te delen. Ik geloofde in de toekomst en mijn allerliefste man Gil én jullie geloofden ondertussen in mij. Ik kan niet met woorden beschrijven hoe gelukkig ik vandaag ben met wat ik mag doen en wat ik al heb mogen doen in de afgelopen 2 jaar. Sinds kort ben ik gestart met kookworkshops en zo kan ik van mijn eenrichtingscommicatie eindelijk overgaan naar leuke gesprekken terwijl we samen koken. Al jaren schrijf ik mijn gerechten op in notitieboekjes, ideeën voor een mogelijk kookboek schreef ik er met een klein hartje bij. En vanaf vandaag kunnen jullie eindelijk mijn allereerste kookboek ‘Altijd Honger!’ Pre orderen via de link in mijn bio. Bedankt. Oprecht. Bedankt.

♬ Dimensions – Arcade Fire & Owen Pallett
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Wat heb je over jezelf geleerd dit jaar?

‘Dat als ik iets wil, ik het kan. En dat ik meer mag opkomen voor mijn ideeën. Vaak heb ik iets in mijn hoofd en twijfel ik, terwijl ik dit jaar geleerd heb om het gewoon te doen.’

Wat zou je willen dat 2026 voor jou brengt? Heb je nog grote dromen?

‘Eigenlijk leef ik mijn droom al. Ik wil vooral blijven doen wat ik nu doe: koken, video’s maken en mensen inspireren. Maar als ik mag dromen, zou een tweede kookboek fantastisch zijn. En wie weet ooit een podcast of een tv-format. We zien wel wat er op mijn pad komt.’

Ik leef mijn droom, en dat besef ik elke dag opnieuw.

Je lijkt veel dankbaarheid te voelen voor alles wat je bereikt hebt?

‘Elke dag. Echt! Soms denk ik: “What the fuck ben ik eigenlijk allemaal aan het doen?!” (lacht) Toen ik als tiener droomde van een KitchenAid, had ik nooit gedacht dat ik nu met hen zou samenwerken. Ik leef mijn droom, en dat besef ik elke dag opnieuw.’

Als je 2025 in één zin moet samenvatten: wat was het voor jou?

‘Amai, wat was dit?! Wat een jaar. Van mijn kookboek tot signeersessies, radio, tv,… Ik kijk erop terug en vraag me af hoe dit allemaal is gebeurd. Ik ben zó dankbaar voor alles en iedereen.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '

Commerciële boodschap