Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Lauranne (28) en Ruslan (28) ‘Mijn Restaurant’
© VTM

‘Er is geen plaats en tijd voor onze ego’s in dit programma, dus we nemen alle kritiek mee en werken keihard om nog beter te worden.’

Lauranne (28) en Ruslan (28) uit ‘Mijn Restaurant’: ‘Wij zijn geen stresskippen, maar adrenalinejunkies’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Lauranne (28) en Ruslan (28) zijn een van de vier duo’s die deelnemen aan ‘Mijn Restaurant’. Zij stampten een restaurant uit de grond in Gent. ‘We hebben heel veel praktijkervaring. We wéten wat het is om drukke shifts te draaien, duizend-en-een dingen aan je hoofd te hebben en te blijven glimlachen als een klant niet tevreden is met wat er op z’n bord ligt’, vertellen ze.

Lauranne en Ruslan zijn huisgenoten. Hij is mede-eigenaar van dumplingfoodtruck en -atelier Davai, en zij is stedenbouwkundige. Samen hebben ze de droom om een eigen restaurant te starten. In ‘Mijn Restaurant’ kunnen ze die werkelijkheid laten worden. Ruslan gooit rock-’n-roll in de keuken en Lauranne zorgt voor vlotte babbels en seizoenscocktails in de zaal. ‘We kennen elkaar bijna een jaar’, zeggen ze. ‘We zijn roommates. Een gemeenschappelijke vriendin van ons had nog een kamer over in haar huis, waar Lauranne ook woont, en ik zocht een nieuw stekje. We dronken een wijntje en er was direct een klik.’

Zijn jullie ooit een koppel geweest?

Ruslan: ‘Als we een shotje zouden nemen elke keer als iemand die vraagt stelt, zouden we voortdurend dronken rondlopen (lacht).’

Lauranne: ‘Als een man en vrouw bevriend zijn, is het typisch dat velen denken dat er meer aan de hand is, maar dat is absoluut niet het geval. We zitten allebei in een gelukkig relatie.’

Vanwaar komt die passie voor de horeca en/of koken?

Lauranne: ‘Toen ik zestien was, werkte ik al in een cafeetje bij ons in de buurt. Ik vond dat onmiddellijk de max! Ik ben dat eigenlijk mijn hele studentenperiode blijven doen én zelfs nadat ik afgestudeerd was, kluste ik bij in een restaurant. Wat mij zo aantrekt aan de horeca is dat je deel uitmaakt van mensen hun geluk, want vaak gaan ze op restaurant om iets te vieren.’

Ruslan: ‘Mijn eerste job in de horeca was als afwasser. Ik had geld nodig als student en de horeca interesseerde me eigenlijk totaal niet. Maar ik weet nog dat de eigenaar van die zaak mij echt verwelkomde in zijn familie en dat gevoel ga ik nooit vergeten. Het gevoel van samen strijden en na een drukke shift een pint drinken. Dat bracht me op het idee om zelf aan de slag te gaan in de horeca en ik begon Davai, een dumplingatelier met foodtrucks en catering.’

Waarom beslisten jullie hieraan mee te doen?

Lauranne: ‘Ik werkte in een restaurant en Ruslan wilde met Davai een vaste plek creëren en zo werd dat zaadje van een eigen zaak geplant. Het was uiteindelijk VTM zelf dat ons contacteerde met de vraag of we wilden meedoen met “Mijn Restaurant” omdat we een leuk profiel hadden. Het was nog niet in kannen en kruiken, we moesten nog op gesprek gaan, maar we zagen het wel als een mooie kans om onze droom te verwezenlijken.’

Schrikt het horecaleven jullie niet af? Want het is keihard werken.

Ruslan: ‘We zullen opofferingen moet doen, maar we willen voluit voor onze passie gaan. Het geeft enorm veel voldoening als mensen met een gigantisch grote glimlach je zaak verlaten, daar doe je het toch voor. Het is ook de bedoeling dat we een plek creëren waar onze vrienden en familie graag naartoe komen, dus dan kunnen we samen chillen (lacht).’

Als een man en vrouw bevriend zijn, is het typisch dat velen denken dat er meer aan de hand is, maar dat is absoluut niet het geval. We zitten allebei in een gelukkig relatie.

Jullie hebben al ervaring in de horeca, is dat een voordeel tegenover sommige andere duo’s?

Lauranne: ‘Sommigen hebben echt een horeca-opleiding, waardoor ze qua kennis een streepje voor hebben. Maar wij hebben heel veel praktijkervaring. We wéten wat het is om drukke shifts te draaien, duizend-en-een dingen aan je hoofd te hebben en te blijven glimlachen als een klant niet tevreden is met wat er op z’n bord ligt.’

Hoe gaan jullie het verschil proberen maken met de concurrentie?

Ruslan: ‘Het zijn allemaal leuke duo’s, maar wij zijn wel de kleurrijkste bende. Wij zijn rock-’n-roll en we hebben een plezante vibe. Dat voel je als je bij ons komt eten.’

Wat is jullie sterkte?

Lauranne: ‘Het feit dat we samenwerken én samenwonen, zorgt ervoor dat we heel goed op elkaar ingespeeld zijn. Onze samenwerking verloopt heel vlot. Ook met ons team, dat we zorgvuldig samenstelden met gelijkgezinde mensen. Onze communicatie is ook top. We zijn niet bang om op elkaars tenen te trappen.’

Wat is dan weer jullie zwakte?

Ruslan: ‘Mensen denken soms dat een restaurant alleen maar draait om eten serveren, maar er komt zoveel meer bij kijken. Die mental clarity behouden, is een werkpuntje.’

Is het gevaarlijk om als vrienden plots samen te werken? Zijn jullie niet bang voor ruzies en of wrijvingen?

Lauranne: ‘We wonen samen, wat ook niet altijd evident is, dus als dat lukt, moet het ook lukken om samen te werken. We hebben uiteraard al discussies gehad, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Je kan niet altijd op dezelfde lijn zitten. Maar we blijven steeds goed communiceren en komen altijd samen tot een oplossing. We vertrouwen elkaar voor de volle honderd procent, dus we weten dat we alleen maar het beste met elkaar voor hebben.’

Voor welk jurylid hebben jullie het meeste ‘schrik’?

Ruslan: ‘Het zijn stuk voor stuk toppers. Je merkt dat ze ons echt willen helpen, dus we nemen hun feedback echt ten harte en passen die toe. Als je een Marc Coucke zou moeten betalen voor z’n advies, dan ben je veel geld kwijt. Nu krijgen we dat gratis en voor niets, dus we luisteren goed.’

Lauranne: ‘We zeiden op voorhand tegen elkaar dat er geen plaats en tijd is voor onze ego’s in dit programma, dus we nemen alle kritiek mee en werken keihard om nog beter te worden.’

Hopen jullie dat de stad Gent zich volledig achter jullie schaart?

Ruslan: ‘Sowieso! Ons concept past ook perfect bij Gent en je hoort bij iedereen in onze omgeving dat het heel Gents aanvoelt. Natuurlijk is iedereen welkom die houdt van een chille vibe én lekker eten.’

 

Als je een Marc Coucke zou moeten betalen voor z’n advies, dan ben je veel geld kwijt. Nu krijgen we dat gratis en voor niets, dus we luisteren goed.

Vinden jullie het vreemd om jezelf terug te zien op tv?

Ruslan: ‘Er wordt veel gefilmd, maar ik weet op voorhand bij veel momenten dat die de uitzending zullen halen (lacht). We hebben al heel wat afgelachen met onszelf.’

Bij Flair staat self-love centraal: hebben jullie veel zelfliefde?

Lauranna: ‘Ik denk dat we allebei stevig in onze schoenen staan. Al doet meedoen aan zo’n avontuur ons wel soms eens twijfelen aan onszelf. Er komt veel op ons af.’

Hebben jullie bepaalde complexen?

Ruslan: ‘Ik vind mezelf mega sexy. Iedereen moet dat zeggen van zichzelf, want als je jezelf sexy vindt, dan word je automatisch ook sexy, want dan straal je dat uit. Je moet dus af en toe in de spiegel kijken en denken: YES!’

Lauranne: ‘Er zijn sowieso wel dingen aan mezelf waar ik minder tevreden over ben, maar hoe ouder ik word, hoe meer ik besef dat dat er eigenlijk niet toe doet! Het gaat niet om hoe je eruitziet, maar om wie je bent als persoon.’

Zijn jullie vatbaar voor stereoptiepe ideaalbeelden?

Lauranne: ‘Als vrouw is het heel moeilijk om daar volledig immuun voor te zijn. Maar zoals ik eerder al zei, besef ik nu dat iemand je leuk vindt om wat je te vertellen hebt, wat je doet en hoe je bent als persoon, en niet omdat je per se in een bepaalde kledingmaat past.’

Ruslan: ‘Het leven is zo kort, dus geniet ervan! Je gaat je die lekkere pasta herinneren die je at op restaurant op vakantie en niet of je buikspieren er op dat moment al of niet goed uitzagen.’

Ik vind mezelf mega sexy. Iedereen moet dat zeggen van zichzelf, want als je jezelf sexy vindt, dan word je automatisch ook sexy, want dan straal je dat uit.

Self-love slaat uiteraard ook op mentaal welzijn: zijn er bepaalde dingen waar jullie soms mee worstelen?

Ruslan: ‘Bij een eigen zaak openen, komt veel verantwoordelijkheid kijken. Maar wij zijn geen stresskippen, we zijn adrenalinejunkies. Die stress werkt motiverend om het nog beter te doen en nog harder te werken. Dat wil niet zeggen dat het soms niet eens te veel wordt. Ik zat al eens al wenend op m’n fiets als er problemen opduiken of als we slechte commentaar krijgen. Maar dan bel ik Lauranne en babbelen we tot we een oplossing vinden.’

Hebben jullie je work-life balance nog in evenwicht?

Lauranne: ‘Ons life is momenteel volledig work (lacht). Dit avontuur is nu ons leven, we hebben daar bewust voor gekozen. Ik doe dit ook ontzettend graag, dus het voelt niet als een opoffering. Ik heb wel één moment in m’n dag nodig dat ik even niks doe. Meestal is dat ’s avonds na een drukke shift, dan ga ik naar m’n vriend en babbel ik even over alles, behalve het restaurant.’

Hoe laden jullie je batterijen opnieuw op?

Lauranne: ‘Bij mij is dat door sociaal contact. Afspreken met vriendinnen en eens goed lachen.’

Ruslan: ‘Bij mij is dat net het tegenovergestelde: door eens geen prikkels te hebben. Gsm aan de kant, en gewoon die complete rust.’

We zijn gewoon de volle honderd procent onszelf, we spelen geen rolletje, dus we kunnen alleen maar trots zijn op onszelf.

Zijn jullie bang voor negatieve reacties?

Lauranne: ‘We zijn gewoon de volle honderd procent onszelf, we spelen geen rolletje, dus we kunnen alleen maar trots zijn op onszelf.’

Ruslan: ‘Als sommigen daar toch een probleem mee hebben, dan is dat vooral hún probleem.’

Waarom moeten we dit seizoen zeker kijken naar ‘Mijn Restaurant’?

Ruslan: ‘Het is een heel authentiek programma. Het gaat over duo’s die hun grootste droom nastreven en alle emoties die daarbij komen kijken. Het geeft je ook eens een kijkje in hoe het eraan toegaat achter de schermen van een restaurant. Hectisch! Dus hopelijk denken jullie daaraan de volgende keer dat je iets terug naar de keuken stuurt dat eigenlijk keilekker is (lacht).’

Tot slot: waarom moeten mensen zeker op jullie stemmen?

Lauranne: ‘Als je houdt van gezelligheid met een vleugje rock-‘n-roll ben je bij ons aan het juiste adres.’

‘Mijn Restaurant’ zie je elke dinsdag en donderdag om 20u40 op VTM en via VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '

Commerciële boodschap