Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
dorien nuyts
© Play

‘Mensen verwachten dat ik overal de vrolijke en grappige Dorien ben die ze kennen van TikTok.’

Dorien Nuyts (30) van Frituur Congé: ‘Ik heb liever dat ze mijn kop uitschelden dan mijn frieten’

Dewy De Leeneer

Eind vorig jaar nam Dorien Nuyts (30) zonder ervaring en compleet impulsief een frituur over in Berchem. Wat begon als een sprong in het onbekende, groeide uit tot de bloeiende zaak Frituur Congé én een gigantische hype op Instagram en TikTok.

Intussen is Dorien Nuyts (aka @doriennuts) niet alleen de populairste frituuruitbaatster van Vlaanderen, maar ook kandidaat in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Wij spraken met haar over hoe 2025 alles veranderde.

Jij nam eind vorig jaar impulsief en zonder ervaring een frituur over. Wat bezielde je op dat moment? 

‘De drijfveer was eigenlijk wanhoop (lacht). Ik kwam net terug van vier maanden in het buitenland en wist niet wat ik met mijn leven in België moest doen. Ik was een beetje uitgekeken op rare bazen en stomme jobs, en het idee om voor mezelf te werken, speelde in mijn hoofd. De frituur bij ons in de buurt stond over te nemen wegens faillissement en ik dacht: ik doe het gewoon. En eerlijk, ik heb er nog geen minuut spijt van gehad, terwijl ik eigenlijk iemand ben die instant spijt heeft van haar beslissingen (lacht).’

Besefte je op een bepaald moment dat het heftiger zou worden ik je verwacht had?

‘Zeker. De eerste maanden wist ik vaak niet waarmee ik bezig was. Het is heel leuk om iets nieuws te doen, maar het is ook heel leuk om te weten waar je mee bezig bent, en dat was soms moeilijker. Elke dag kwam er wel iemand iets vragen of regelen, en ik dacht constant: hier heb ik nog niet aan gedacht of nog nooit van gehoord. Ben ik wel in orde? Heb ik de juiste vergunningen? Ben ik verzekerd? Dat was enorm stresserend. Eens de frituur open was, viel alles wel in zijn plooi. Dan werd het een routine en voelde ik me zelfzekerder.’

Ik werk enkel samen met vriendinnen. Als ik een paniekaanval krijg tijdens een shift of begin te huilen, zijn zij er om het over te nemen en me te kalmeren.

Hoe ga je om met de stress en chaos die bij zo’n zaak komt kijken? 

‘In het begin niet goed, eerlijk gezegd. Gelukkig werk ik enkel met vriendinnen. Zij kennen me door en door en weten wanneer ik panikeer, wanneer ze me moeten laten doen en hoe ze daarmee moeten omgaan. Als ik dan eens een paniekaanval krijg tijdens een shift of begin te huilen, zijn zij er om het over te nemen en me te kalmeren. Zonder hen had ik het misschien al opgegeven.’

@doriennuts

Dit is nog maar het begin van het Frituur Congé verhaal. DAAAAAG

♬ origineel geluid – doriennuts
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Maakte je je TikTokfilmpjes in het begin gewoon voor de fun?

‘Ja! Ik maakte eigenlijk al Instagramreels op de camping waar ik werkte. Toen ik de frituur overnam, deed ik dat gewoon verder. TikTok gebruikte ik alleen om ondertiteling toe te voegen, niet om daar echt iets mee te doen. Maar dan begon ik te posten, zodat ik de video kon downloaden zonder watermerk, en merkte ik dat TikTok toch ruimte had voor zulke content. Dan ben ik die maar blijven maken. Ik haal er zelf ook voordelen uit, want voor mij is mijn TikTokpagina echt een overzicht van wat ik die week heb gedaan en nog moet doen. Het is mijn virtuele to-dolijst (lacht).’

Opeens stonden er rijen klanten voor de deur die je gezien hadden op TikTok. Wanneer besefte je dat het ontplofte?

‘Die rijen stonden er zeker, maar dat was eerst vooral ramptoerisme. Mensen kwamen kijken of ik het echt zou kunnen, sommige zelfs gewoon om slechte reviews te schrijven. Ik had echt veel actieve haters die elke keer opnieuw commentaar gaven of stomme dingen postten. Er waren zelfs mannen die elke week reageerden dat ik binnen de maand failliet zou zijn.’

Veel klanten kwamen in het begin enkel als ramptoerist. Ze kwamen kijken of ik het echt zou kunnen, sommige zelfs gewoon om slechte reviews te schrijven.

Je kreeg dus al te maken met negatieve reacties?

‘Ja, enorm! Ik kan daar op zich goed mee om. Ik vond het ergens nog wel grappig of schattig dat die mensen elke keer aan me dachten en zo snel wilden reageren onder mijn posts (lacht). Maar als mensen met een zaak me raad komen vragen over hun sociale media, zeg ik wel altijd hoe de realiteit in elkaar zit.’

Je maakt niet alleen video’s over je frituur, maar kaart ook herkenbare onderwerpen aan, zoals mannen die je naroepen of verkeersagressie. Vind je het soms eng om je mening zo eerlijk te delen?

‘Niet echt. Ik deel vooral frustraties of herkenbare situaties, geen diepzinnige persoonlijke dingen. Als ik mij slecht voel, heb ik niet de neiging om dat online te gooien. Maar ik denk vaak: ik kan toch niet de enige zijn die dit meemaakt? En dat verbindt mensen. Kritiek op mijn frituur ligt dan weer gevoeliger. Ik heb liever dat ze mijn kop uitschelden dan mijn frieten. Daar steek ik mijn hart en ziel in en daar doe ik echt mijn best voor, terwijl ik weet dat ik niet voor iedereen goed kan doen met mijn persoonlijkheid of mening. Ik kan niet alle Eddy’s en Rudi’s content houden, hè (lacht).’

@doriennuts

⚠️ DIT IS EEN OPROEP AAN ALLE NEANDERTHALERS 🍗

♬ origineel geluid – doriennuts
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Hoe ga je om met het feit dat iedereen ineens een mening heeft over jou?

‘Ik probeer dat te relativeren. Soms post ik ook een tijdje veel minder omdat ik me een beetje onzeker voel of keiveel stress heb. Op dat gebied denk ik dat ik mijn grenzen wel goed aanvoel.’

Kritiek op mijn frituur ligt gevoeliger. Daar steek ik mijn hart en ziel in, terwijl ik weet dat ik niet voor iedereen goed kan doen met mijn persoonlijkheid of mening.

Je gebruikt zoveel humor en zelfrelativering. Is dat iets wat je bewust doet, of is dat gewoon wie jij bent?

‘Humor is mijn manier om dingen te brengen. Als ik te veel nadenk over hoe iets zal overkomen, post ik het gewoon niet. Het moet spontaan zijn. En toch krijg ik daar regelmatig commentaar op.’

Vertel?

‘Enerzijds is er kritiek op mijn uiterlijk. Nee, ik maak me niet op. Ja, ik film gewoon zonder voorbereiding. Soms vragen mensen: “Schaam je je niet om jezelf zo te filmen?”, of ze zeggen dat ik dikker lijk op mijn video’s dan ik in het echt ben. En dat terwijl ik dus gewoon volledig mezelf ben! Ik voel mij daar comfortabel bij, maar toch lijkt het soms alsof mensen dat naar beneden willen halen. Ik schaam mij in real life toch ook niet?!’

Anderzijds ook op vlak van je karakter?

‘Ja, zeker. Ik voel soms de druk om constant grappig te zijn en altijd aan te staan. Dat is lastig. Mensen verwachten dat ik overal de vrolijke en grappige Dorien ben die ze kennen van TikTok. Maar als ik op café zit of aan het werken ben en iemand me dan aanspreekt en zegt: “Amai, ik dacht dat jij grappiger zou zijn”, dan denk ik: tja, ik ben hier gewoon als mens, niet als showbeest of circusaap. Dat is soms vervelend, en dat heb ik al meerdere keren meegemaakt.’

Ik voel soms de druk om constant grappig te zijn en altijd aan te staan

Je doet nu mee aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Het lijkt een gigantische stap om van de frituur naar een van de bekendste programma’s op tv te gaan. Hoe voelt dat?

‘Dat is echt zot. Ik had nooit gedroomd dat ik daar zou staan en heb lang gedacht dat het niet waar was. Ik was bang dat ik zou dichtklappen of stomme dingen zou zeggen, want ik kan soms echt lomp zijn. Maar na twee glaasjes cava ben ik in overdrive gegaan (lacht). Ze kwamen zelfs zeggen dat ik ook af en toe moest zwijgen wanneer Erik of de jury aan het woord waren! Gelukkig maar, want ik heb toch liever dat dan dat ik niks zou zeggen. Dan zou ik pas uit de boot vallen. Ik vond het een superleuke ervaring.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Heb je daar even impulsief ja op gezegd als op de frituur?

‘Ik heb er iets langer over nagedacht omdat mijn omgeving niet per se graag in de spotlights staat. Maar het voelde juist, dus ik ben blij met mijn beslissing. Al is het nooit mijn ambitie geweest om een tv-persoonlijkheid te worden. Het is wel leuk om dat allemaal eens mee te maken zonder dat er iets van afhangt, want dat is absoluut niet mijn carrière. Zelfs als ik een gigantische flater bega, heb ik het toch maar mogen meemaken.’

Zie jij 2025 als een succesjaar? 

‘Absoluut. Ik geniet ervan om mijn eigen baas te zijn. Voor het eerst voel ik me echt op mijn plaats. Ik ben rustiger geworden en hoef niet meer weg te vluchten op zoek naar het volgende. Ik heb eindelijk iets gevonden waar en bij wie ik thuiskom: mijn frituur, vrienden en familie. Het past allemaal mooi.’

Voor het eerst voel ik me echt op mijn plaats. Ik hoef niet meer weg te vluchten op zoek naar het volgende.

Wat heb je het voorbije jaar geleerd over jezelf?

‘Dat een leidinggevende rol voor mij een moeilijke positie is. Ik ben niet dominant, ben redelijk naïef en laat nogal snel over me heen lopen. Er zit een dunne grens tussen iedereen zijn ding laten doen en ook zorgen dat dat gebeurt op de manier waarop ik het wil. Goede mensen profiteren daar niet van, maar er zijn ook mensen die mijn laksheid uitbuiten. Het is nog steeds een zoektocht om daarmee om te gaan.’

Wat zou je willen dat 2026 voor jou brengt?

‘Ik hoop vooral dat ik met beide voeten op de grond kan blijven. Die grens probeer ik heel hard te bewaken. Wat 2026 ook brengt, ik wil mijn prioriteiten niet uit het oog verliezen. Zo vind ik het belangrijker om tijd door te brengen met mijn dementerende oma dan mee te doen aan elk tv-programma waarvoor ik gevraagd zou worden. De balans moet gezond blijven, en ik hoop dat ik die kalmte kan bewaren.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '

Commerciële boodschap