Home Straf Verhaal Sarah (33) en Kevin (35) moesten drie jaar proberen voor ze zwanger...

Sarah (33) en Kevin (35) moesten drie jaar proberen voor ze zwanger waren

‘Het blijft een vreselijke periode uit ons leven, maar het eindresultaat heeft ons al zoveel geluk opgeleverd.’

Veel koppels dromen van kinderen. Maar terwijl het ene koppel zonder problemen zwanger raakt, is voor anderen de weg naar die wens veel hobbeliger. Dankzij ICSI werd het geduld van Sarah (33) en Kevin (35) na meer dan drie jaar beloond met dochter Elise.

Na een jaar lang proberen, kregen Sarah en Kevin in het fertiliteitscentrum te horen dat ze amper twee tot vijf procent kans hadden om op natuurlijke wijze zwanger te worden. Twee jaar en enkele vruchtbaarheidsbehandelingen later zijn Sarah en Kevin de trotse ouders van dochter Elise.

In onderstaande video praat Sarah openhartig over de fysieke en emotionele lijdensweg die het koppel samen aflegde.

Interview: Lies Van Kelst

***

Wat is wat?

  • Bij kunstmatige inseminatie brengt men sperma in de baarmoederholte of baarmoederhals.
  • Bij IVF, oftewel in-vitrofertilisatie, gebeurt de bevruchting buiten het lichaam (ex vivo), in een petrischaaltje. Daar ontstaat dan een embryo. ‘In vitro’ betekent ‘in glas’, vandaar ook de term ‘proefbuisbaby’.
  • ICSI staat voor Intra Cytoplasmatische Sperma Injectie en lijkt deels op IVF. Het verschil is vooral de manier waarop de bevruchting plaatsvindt. Bij IVF worden de eicellen en zaadcellen samengebracht in een schaaltje en gaat een zaadcel zélf de eicel binnen. Bij ICSI wordt de zaadcel door een embryoloog in de eicel geïnjecteerd.

Zwanger? Lees dan ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.