Home Straf Verhaal VIDEO: Stephanie (30) probeert al vier jaar zwanger te worden, maar dat...

VIDEO: Stephanie (30) probeert al vier jaar zwanger te worden, maar dat wil niet lukken

'Ik was op de duur meer bezig met het relativeren en incasseren van wat mijn omgeving zei, dan met het verwerken van mijn miskramen.'

© Lissa Van Eesbeeck voor Flair

We dopen vandaag, 26 mei, om tot Flairs Dag van de vruchtbaarheid. Een dag waarop we onze vruchtbaarheid in de kijker zetten en er openlijk over praten om het taboe rond fertiliteitsproblemen te doorbreken. Ook Stephanie (30) doet haar verhaal. Zij en haar man proberen al meer dan vier jaar zwanger te raken, maar hun kinderwens komt maar niet in vervulling.

Ze noemt het zelf een roze wolk die een orkaan werd, een rollercoaster die maar geen einde kent. Vijf, dat is het aantal miskramen dat Stephanie moet verwerken, terwijl ze opnieuw probeert om gezond zwanger te worden. Ze besloot begin dit jaar om samen met haar man te beginnen aan een pgd-behandeling. Er belandden twee embryo’s in de vriezer, waarvan er eentje zonder succes teruggeplaatst werd. Ze vertelt openhartig waarom het zo belangrijk is om het taboe rond onze vruchtbaarheid te doorbreken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Video: Lissa Van Eesbeeck, interview: Jolien Meremans

Ben je zelf bereid om te praten over je vruchtbaarheid? #growapair en deel jouw verhaal op social media met de hashtags #dagvandevruchtbaarheid en #growapair! Want hoe groot of klein je kinderwens ook mag zijn, wij willen je het nodige duwtje in de rug geven om onze vruchtbaarheid meer dan ooit bespreekbaar te maken.

Meer artikels en getuigenissen over onze vruchtbaarheid vind je hier