Home Straf Verhaal VIDEO: de dochter van Hanne (28) werd na drie mislukte pogingen via...

VIDEO: de dochter van Hanne (28) werd na drie mislukte pogingen via ivf geboren

'"Een kindje dat via ivf geboren wordt is niet uit liefde gemaakt", beweerde iemand uit mijn omgeving. Ik ben ervan overtuigd dat het uit nóg meer liefde gemaakt wordt.'

© Lissa Van Eesbeeck voor Flair

Dat er rond onze vruchtbaarheid nog een groot taboe hangt, ondervond ook Hanne (28). Omdat zij en haar man maar niet zwanger werden, kwam hun dochtertje Ella (3) na drie mislukte pogingen via ivf ter wereld, en daar kon niet iedereen begrip voor opbrengen. Daarom doet zij op onze Dag van de vruchtbaarheid haar verhaal.

De zwangerschap van Hanne verliep niet van een leien dakje. Uit verschillende onderzoeken bleek dat zij en haar man heel weinig kans hebben om natuurlijk zwanger te worden en daarom begonnen ze aan ICSI, een gecompliceerd ivf-traject. Na een mislukte terugplaatsing, leek de tweede embryo wel gezond te zijn. Tot bleek dat Hanne een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had en het kindje én een eileider verloor. Een dik jaar later kwam haar dochter en wondertje Ella dankzij ivf ter wereld.

Video: Lissa Van Eesbeeck, interview: Jolien Meremans

Ben je zelf bereid om te praten over je vruchtbaarheid? #growapair en deel jouw verhaal op social media met de hashtags #dagvandevruchtbaarheid en #growapair! Want hoe groot of klein je kinderwens ook mag zijn, wij willen je het nodige duwtje in de rug geven om onze vruchtbaarheid meer dan ooit bespreekbaar te maken.

Meer artikels en getuigenissen over onze vruchtbaarheid vind je hier