Home startup Karolien (30) bouwde haar horecazaak Baked om tot een taartenbakkerij

Karolien (30) bouwde haar horecazaak Baked om tot een taartenbakkerij

'Het was een moeilijke beslissing, maar ik moest mijn start-up omgooien om hem te laten groeien'

Een zaak starten is ook: op tijd de pauzeknop indrukken en je concept revalueren. Dat is exact wat Karolien Van Baelen (30) deed toen ze twee jaar geleden haar horecazaak Baked ombouwde tot een taartenbakkerij.

Identikit

  • Naam bedrijf: Baked
  • Gezicht(en) achter het bedrijf: zussen Karolien (30) en Stefanie Van Baelen (32)
  • Wat: een taartenbakkerij met de focus op evenementen zoals trouwfeesten en babyborrels. Baked levert ook gebak aan menig koffiebar in Antwerpen en omstreken.
  • Hun tip: ‘Spring met je ogen dicht en je zal wel zien waar je terechtkomt.’

In 2013 opende Karolien Van Baelen in Antwerpen haar eigen taartenbar Baked. Twee jaar later besloot ze het over een andere boeg te gooien: Baked sloot de deuren en werd omgevormd tot een taartenbakkerij. Vandaag leveren Karolien en haar zus Stefanie (32), die vorig jaar mee in de zaak stapte, huisgemaakt gebak aan menig koffiebar in Antwerpen en omstreken en verzorgen ze de desserts voor feestelijke evenementen zoals bruiloften en babyborrels.

Waarom vond je het nodig om het concept van Baked om te gooien?

‘Ik kreeg steeds vaker aanvragen voor trouwfeesten en babyborrels. Toen ook koffiebars vroegen of ik geen taart kon leveren, werd het te veel om de taartenbar te combineren met het cateringwerk. Het was een moeilijke beslissing, maar ik wist dat ik die stap moest zetten zodat Baked kon groeien.’

Ik heb vele uren staan huilen in de voorraadkamer. Als mijn zus niet mee in de zaak was gestapt, had Baked vandaag niet meer bestaan.

Is er ooit een moment geweest waarop je ermee wilde stoppen?

‘Tuurlijk. Toen ik er nog alleen voor stond heb ik vele uren in de voorraadkamer staan huilen. Ik werkte zeven dagen op zeven en was na twee jaar doodop. Als mijn zus Stefanie niet mee in de zaak was gestapt, had Baked vandaag niet meer bestaan.’

Je hield Baked drie jaar lang alleen draaiende, sinds vorige zomer staat je zus mee in de zaak. Hoe heb je die switch ervaren?

‘Het is veel leuker om een zaak met twee te runnen omdat het werk verdeeld kan worden, wat een hoop stress scheelt. Ik vind het ook een grote plus dat ze mijn zus is. We kunnen soms slaande ruzie hebben, maar vijf minuten later is dat alweer vergeten. (lacht)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Foto’s: Tine Schoemaker