In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Maxime & Yannig. Hun trouwfeest duurde maar liefst vier dagen en bestond uit drie verschillende delen én locaties.
Identikit
- Het koppel: Maxime (31) & Yannig (31)
- Ze waren zestien jaar samen op het moment dat ze elkaar het jawoord gaven.
- Yannig vroeg Maxime in oktober 2017 met een prachtige verlovingsring ten huwelijk tijdens de opening van de indoorskipiste Aspen. Ze leerden elkaar kennen op skivakantie in Oostenrijk, dus de locatie was een knipoog naar waar het allemaal begon. Hun burgerlijke trouw vond plaats op 7 mei 2025. Daarnaast hielden ze een intiem feest in de Italiaanse bergen op 17 en 18 mei 2025 en vervolgens een Italiaanse Aperitivo in België op 27 juli 2025. Zeven is duidelijk hun lievelingsgetal. Dit getal zit namelijk ook in hun verjaardagen én de datum waarop ze een koppel werden.
De bruiloft
‘Onze burgerlijke trouw vond plaats op een woensdag in ‘t Schoon Verdiep in Antwerpen. Yannig en ik kwamen met een oldtimer Porsche van zijn papa aan op de grote markt waar onze vrienden ons opwachtten. Na de ceremonie hebben we met een glaasje champagne geklonken op het Hendrik Conscienceplein. Vervolgens hebben we met de suite en familie geluncht in De Arme Duivel, één van onze favoriete restaurants waar Yannig en ik jarenlang achter de hoek hebben gewoond. De tafels waren versierd met prachtige gevulde vaasjes die onze favoriete marktkramer van op de zaterdagmarkt in Antwerpen had gevuld en met servetten die geborduurd waren met dingen die echt bij ons pasten, zoals een skiliftje, een Aperol Spritz, een Porsche, een roze Vespa, ons hondje Parfait… Deze waren ontworpen door Prêt à Presse en gestikt door Atelier Bossier. Tot slot had mijn mama twee prachtige taarten gemaakt, een pistachetaart en carrotcake. De lunch was echt het hoogtepunt van de dag en het kon niet meer bij ons passen, we zijn namelijk echte foodies. Na de lunch hebben we de dag afgesloten met een fotoshoot in de Botanische tuin.’
We zaten tot 25 minuten voor de ceremonie nog in bikini aan het zwembad.
‘In een intieme kring van twintig personen hebben we onze trouw nadien gevierd in de Italiaanse bergen in ons favoriete hotel OLM Nature Escape. Zaterdagnamiddag kwam iedereen aan en hebben we een glaasje gedronken aan het zwembad, waarna we een eerste casual dinner met de groep hadden. De sfeer zat direct goed en de groep klikte vanaf het eerste moment. Zondag was de echte feestdag. Deze begon met een feestelijk gezamenlijk ontbijt met als dresscode pyjama. Na het ontbijt trokken we de bergen in voor een zonnige hike, het zou immers niet ons weekend zijn als het niets van sport bevatte. De hike eindigde in een berghut, die heel romantisch versierd was met allemaal houten hartjes, met prachtig uitzicht op de vallei waar we met een Aperol Spritz klonken en genoten van kaiserschmarrn (Oostenrijkse pannenkoek, red.) en aperoplankjes. Na de wandeling kon iedereen even ontspannen in de wellness van het hotel, waar we tot 25 minuten voor de ceremonie nog in bikini aan het zwembad zaten.
De ceremonie vond plaats in de tuin van het hotel met een magnifiek uitzicht op de bergen. Yannigs broer was ceremonieleider en onze suite en ouders hadden hartverwarmende speeches voorbereid. Na de ceremonie dronken we Aperol Spritzes op het terras, waarna we aan tafel schoven voor een diner dat we samen met het hotel in maart hadden uitgekozen. Aangezien we geen bloemen vonden, versierde mijn mama de tafels met groenten en fruit, alsook ‘fluitenkruid’ dat we tijdens de hike met de groep zelf geplukt hadden. Hoewel we geen dansfeest voorzien hadden, is de avond uiteindelijk toch uitgemond in dansen in de hotelbar tot 1u ’s nachts. We hadden ons geen betere dag kunnen wensen. Afsluiten deden we op maandag met een laatste gezamenlijk ontbijt, vooraleer iedereen huiswaarts keerde en wij aan onze huwelijksreis begonnen.’
Maximes tip
‘Make it you. Er is niets zo leuk als jullie karakter en favoriete eten/activiteiten/locaties laten doorklinken in jullie trouwfeest. Je gasten herkennen die zaken en dat maakt je trouwfeest uniek. Ons trouwfeest was very much ons door verschillende zaken, zoals de last minute plannen, stoofvlees met tartaar en friet, gepersonaliseerde servetten, zelfgemaakte versiering, onze locatie in de ski-bergen en de very laidback sfeer.’
Wat Maxime zou afraden
‘Stress niet te hard over wat anderen van jouw feest en/of jouw gastenlijst gaan denken. Het is jullie dag, dus zorg dat je er zelf van kan genieten, jullie beste vrienden en familie zullen dan automatisch meegenieten. Wij deden veel last minute, waardoor we op sommige vlakken misschien wel een beetje beperkt werden, maar anderzijds zorgde dit voor vaart in de planning en hebben we geen twaalf maanden trouwstress gehad.’
Waar Maxime het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft
‘De totaalprijs van zo’n feest tegenwoordig. Wij hebben er bewust voor gekozen om heel efficiënt met ons budget om te gaan en maximal pleasure te halen uit het budget. Hierdoor zijn we erin geslaagd om zowel de burgerlijke trouw, het weekend in Italië als de Belgische Italiaanse Aperitivo receptie (in totaal dus vier dagen) in een gelijkaardig budget te passen als een gemiddeld eendagstrouwfeest met 150 personen in België. Let wel: dat was puzzelen, zeker aangezien we de accommodatie, alsook het eten tijdens het weekend in Italië voor de gasten hebben betaald. Daarom zijn we heel selectief geweest met onze gastenlijst en waren alle feesten best intiem. Mijn jurk heb ik op de sample sale van The Ivory Club gescoord, waardoor ik makkelijk zo’n € 2000 uitgespaard heb. Dat was ideaal, want ik had maar drie maanden dus ik had zelfs geen tijd om een nieuwe jurk te bestellen. Vervolgens had ik het geluk dat mijn mama een goede bakker is en de taarten zelf kon maken. Daarnaast is mijn kapster zo’n goede vriendin geworden dat zij mijn haar op de burgerlijke dag als cadeau heeft verzorgd. In de fitness had ik een fotograaf leren kennen die aan een mooie prijs onze foto’s wou nemen en ook mee naar Italië kon reizen. De bloemen werden verzorgd door onze favoriete bloemist op de markt, en niet door een echte weddingflorist. En de leuke vaasjes van het merk Bjørn Wiinblad heb ik aan een prijsje kunnen scoren bij een kennis.’
De look
‘Slechts drie maanden voor de trouw vond ik mijn jurk van Prea James op een sample sale bij The Ivory Club. Het was immers te laat om ergens een jurk te bestellen en ik had het geluk dat er nog net genoeg tijd was om er een hoge split in te laten stikken. De look werd afgemaakt met slip-on muiltjes van Lola Cruz, een wit wollen vestje van Sézane en goudkleurige bloem-oorbellen van Diamanti Per Tutti. Yannig liet zijn kostuum in donkergroen op maat maken bij TOD-B.’
De ride
‘Yannig en ik reden met een vintage donkergroene Porsche 911 naar ‘t Schoon Verdiep in Antwerpen.’
Ladies of the day
‘Mijn getuigen, mama’s en mijn bomma kozen voor een lilakleurige lente-look. Ik had voor het kleurenthema lila/saliegroen gekozen, dus het was wel schattig om ze allemaal matching in lila te zien.’
De toast
‘Na de formaliteiten op ‘t Schoon Verdiep dronken we een glaasje op het Hendrik Conscienceplein. De drank werd door Yannigs broer met een bakfiets tot daar gebracht terwijl wij met de suite, vrienden en onze hondjes naar het plein wandelden.’
De bloemen
‘De bloemen en het bruidsboeket voor het burgerlijke feest werden verzorgd door onze favoriete bloemist – Bloemen Van Den Bulck – die we kennen van op de zaterdagmarkt in Antwerpen. Mijn ouders zijn marktkramers en wij woonden zelf ook enkele jaren vlak naast de markt in Antwerpen, dus het was leuk om die persoonlijke tint in de aankleding te verwerken. De leuke vaasjes van Bjørn Wiinblad kochten we zodat deze herbruikt konden worden tijdens de receptie.’
De lunch
De lunch op de burgerlijke trouwdag vond plaats in De Arme Duivel, ons favoriete restaurant in Antwerpen. Op het menu: steak tartaar en stoofvlees met friet. Afsluiten deden we met twee taarten – carrotcake en pistache-framboos – die mijn mama gebakken had.
Italian hike
Feest twee vond plaats in de Italiaanse bergen, waar één van de activiteiten een berghike met Aperol Spritz en kaiserschmarnn als lunch was. Bij de afdaling hebben we samen met alle vrouwen fluitenkruid (witte bloemetjes die in principe onkruid zijn) geplukt om de tafel ’s avonds te decoreren, aangezien er in de bergen quasi geen verse bloemen/bloemisten te vinden zijn.’
Het papa-dochtermoment
‘De ceremonie vond plaats in de prachtige tuin van onze venue voor het weekend: OLM Nature Escape. Denk: zicht op de bergen, een kristalblauw natuurzwembad op de achtergrond, alsook het geblaat van schapen. Terwijl onze gasten en Yannig aan het altaar zaten te wachten, maakten mijn papa en ik onze intrede. Ons hondje was intussen als een gek rondjes rond ons aan het lopen.’
De decoratie
‘Bij gebrek aan bloemen heeft mijn mama de tafels prachtig versierd met verse groenten en fruit dat we de dag voordien in de lokale supermarkt waren gaan kiezen. In de vaasjes staken we het fluitenkruid dat we tijdens de hike hadden geplukt. Prêt à Presse ontwierp onze uitnodigingen alsook een prachtig welkomstbord. Onze customizede servetten werden gestikt door Atelier Bossier.
De bride en de groom
‘Mijn trouwjurk werd opnieuw gebruikt voor de ceremonie in Italië, ditmaal een klein beetje anders gestyled met gouden earcuffs en een ketting van de Wild Echoes-collectie van Pheline Phenen, alsook lichtgroene sandaaltjes met een bloem en kleine hak van Zara. Ik ging voor een very natural look. Op een likje foundation na had ik geen make-up op en mijn haren waren net zoals ik dertig minuten eerder nog in het zwembad zat. De vibe was relaxed. Wie goed kijkt ziet links tussen de plantjes ons hondje photobomben.’
Foto’s: Vincent Bawua
Lees ook: