We love bread. De geur van versgebakken brood? Daar loopt het water ons automatisch van in de mond. Al vinden we zelf brood bakken een beetje te omslachtig... Of toch niet? Redactrice Robine toont je drie weken lang elke maandag hoe je eenvoudig je eigen broodjes kan bakken. Mmmm!
Brood bakken hoeft niet enkel een doordeweekse bezigheid voor gesettelde huisvrouwen en gepensioneerde oma's te zijn. Wat je zelf doet, doe je naar onze bescheiden mening nog steeds beter. Move over, bakkertje! Wij maken ons brood vanaf nu lekker zelf én lekker simpel.
Bestel snel onderaan de pagina je bakpakket met 50% korting!
Redactrice Robine toont jullie drie maandagen lang op welke manieren je je eigen broodjes kan bakken. Een broodmachine hanteren, je deeg zelf kneden en je eigen broodbeleg prepareren... She does it all!
We begonnen twee weken geleden met een receptje voor zoetekauwen. Vorige week kneedden we onze eigen verse pistoletjes voor bij de brunch en vandaag maken we ons helemaal terrasjesklaar met dit biologisch pittenbrood met noten en een olijventapenade. Tapas, please!
Dit hebben we nodig voor het biologisch pittenbrood met noten:
- 500 g Bio Mix Pittenbrood van AVEVE
- 4 g droge gist
- 15 g boter
- 8 g zout
- 320 ml water
- een handje walnoten
- een handje geroosterde hazelnoten
En voor de tapenade:
- 4 eetlepels zwarte olijven
- 3 eetlepels groene olijven met look
- 10 zongedroogde tomaatjes
- een koffielepeltje kappertjes
- 2 ansjovisjes