Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Slow is good! 3 tips om met die najaarsdrukte om te gaan

Donkere dagen wegen doorgaans op je gemoed. Doe daar nog een snuifje pakjesstress bij en de najaarsdip is compleet. Maar liefst 40% van de Belgen voelt de stress toenemen tijdens de wintermaanden, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Chaudfontaine.1 En dat terwijl je net nù zou moeten vertragen. Welzijnscoach Anne Everard geeft drie tips om meer ruimte te maken voor zelfzorg.

Druk op de pauzeknop

“Tussen september en het eindejaar begint de natuur te verstillen. Gek genoeg is dit net de periode waarin de deadlines zich opstapelen en we nog harder beginnen te werken,” constateert Anne Everard, welzijnscoach en auteur van ‘BOOST jezelf’ waarin ze tips geeft om fysiek en mentaal fit te blijven.

“Mensen hebben de neiging om steeds aan hetzelfde hoge tempo te leven zonder rekening te houden met de natuurlijke cyclus van het leven. Zonde, want net zoals de natuur hebben we die kortere dagen echt nodig. Neem dus extra veel tijd om te vertragen en goed voor jezelf te zorgen.” Hoe we dat concreet kunnen doen? Everard geeft drie nuttige tips: 

1. Gun jezelf slaap

Zorg ervoor dat je overdag voldoende beweegt en ga eens wat vroeger naar bed. Moeilijke slaper? Adem vijf seconden in en vijf seconden uit, zolang je nodig hebt. 

2. Plan een buffer tussen je privé- en werkleven

Ook hier doet beweging wonderen, vooral als je van thuis uit werkt. Een winterwandeling is de ideale manier om de stress van de dag los te laten of om je hersenen van frisse lucht te voorzien aan de start van je werkdag. 

3. Boek een culinaire ervaring

Het donkere najaar is perfect om te cocoonen. Uit hetzelfde onderzoek van Chaudfontaine blijkt dat zo’n 25% van de Belgen vaker uit eten gaat tijdens de herfst- en wintermaanden. Bijna 8 op de 10 Belgen (75%) geniet tijdens deze periode extra van een heerlijk etentje. De smaken en aroma’s van de najaarskeuken brengen dan ook bordjes vol kleur en plezier. Kies fijn gezelschap, reserveer een tafel bij een goed restaurant, drink voldoende water en relax! 

Ga mee op Slow Tour

Een etentje doet wonderen en om die boodschap kracht bij te zetten, organiseert Chaudfontaine haar ‘Slow Tour’ in samenwerking met 6 Belgische Gault & Millau-restaurants². Samen zorgen ze voor een kwalitatieve, culinaire ervaring met tijd als belangrijkste ingrediënt. “Ons water wordt gekozen door heel wat restaurants,” weet Evelyn Steyaert, Brand Manager bij Chaudfontaine. “Doordat de delicate mineralenbalans geen storende nasmaak achterlaat, maakt het je smaakpapillen ontvankelijker voor nieuwe sensaties.” Hoe elk restaurant dit aanpakt, ontdek je via onderstaande video’s:

Chaudfontaine Belgium – YouTube

Meester in water

Meester worden in de kookkunst: het vergt tijd, net zoals een puur en evenwichtig water zoals Chaudfontaine. Het mineraalwater heeft een reis van meer dan 60 jaarnodig doorheen de Ardense bodem voor het aan de bron terug opborrelt aan 37°C (dat verklaart de ‘chaud’ in Chaudfontaine). Het is daarmee één van de zeldzame thermale mineraalwaters in België.

Benieuwd naar de andere onderzoeksresultaten? Klik dan hier.

1 Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX – Chaudfontaine tussen 9 en 13 oktober 2023 bij 1000 Belgen representatief op taal, geslacht, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bij 1000 Belgen bedraagt 3,02%. 
² Kokarde (Dendermonde), De Koolputten (Waasmunster), Le Petit Prince de Ligne (Ligne), The Chick (Mechelen), Bistro Monroe (Antwerpen) en Les Petits Oignons (Brussel). 

FLAIR STORIES