Samen met De Vegetarische Slager
Niets gezelliger dan een heerlijke barbecue met familie of vrienden op een hete zomeravond. En nee, die BBQ-traditie hoeft niet in rook op te gaan als je beslist om eens een veggie alternatief op de grill te zwieren. Wij voorzien je van een zalig lekker receptje voor een veggie hamburger die je op de barbecue maakt.
Ruik je het? De zomer hangt in de lucht. En dat wil ook zeggen: de heerlijke geur van smeulende barbecues. Neem er een cocktail of een frisse pint bij, zet je buiten in een comfortabele tuinstoel en begin alvast met de voorbereiding van véél te veel van die overheerlijke side dishes. En wanneer je gasten voor de deur staan, is het tijd om de barbecue aan te steken...
Maar wat zwier je er dan op? Ben jij ook al een tijdje op zoek naar een verrassend receptje voor op de grill waarvan geen kruimel zal overschieten? We’ve got you covered!
Le Burger con pesto
Het nieuwe vleesch van De Vegetarische Slager is 100 % geschikt voor die gezellige zomerbarbecue met de buren, vrienden of collega’s. Geen vegetariërs in het gezelschap? Wij garanderen je dat ze ’t verschil niet eens zullen proeven. Men hoeft geen vegetariër te zijn om z’n tanden in deze heerlijke burgers te zetten. Een rijkgevulde BBQ voor flexitariërs? Dat klinkt ons als muziek in de oren!

- 40 g basilicum
- 75 ml extra vierge olijfolie
- een half teentje look
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- 40 g (vegan) parmezaankaas
- zout
- peper
- 4 vegetarische Le Burgers
- 1 el olijfolie
- 75 g (vegan) mozzarellakaas
- 4 ciabattabroodjes
- 50 g rucola
- 2 tomaten, in schijfjes gesneden
Zo maak je het:
- Verhit de barbecue. Doe de basilicum, extra vierge olijfolie, knoflook, pijnboompitten en (vegan) parmezaankaas in een blender en mix tot een gladde pesto. Je kan hier uiteraard ook een staafmixer voor gebruiken. Breng op smaak met zout en peper.
- Besprenkel de vegetarische Le Burgers met olijfolie en bak ze op de BBQ volgens de instructies op de verpakking.
- Leg een plakje (veganistische) mozzarellakaas op de bovenkant van elke burger. Laat ze zo’n minuutje liggen tot ze gesmolten zijn.
- Rooster de ciabattabroodjes op de grill.
- Snijd je broodjes open en besmeer de onderkant met wat verse pesto. Leg er enkele blaadjes rucola op. Beleg de broodjes verder met de veggie burgers. Eindig met plakjes tomaat en nog wat pesto.
- Genieten maar!