Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

+ WIN heel wat waardebons van De Vegetarische Slager!

RECEPT: wedden dat je partner nooit proeft dat deze Oosterse wokschotel vegetarisch is?

Samen met De Vegetarische Slager

Februari is de maand bij uitstek om je geliefde te verwennen. En, laat ons eerlijk zijn, bij échte liefde hoort ook af en toe een lief leugentje om bestwil. Toch? Gewoon, omdat het beter is voor je lief én voor de planeet bijvoorbeeld?

Daarom dagen wij je uit om je lief deze maand eens lekker te bedriegen... in zijn/haar bord. Want we weten het maar al te goed, als je liefdespartner een fervente vleeseter is, is het niet altijd makkelijk om hem/haar te overtuigen om af en toe eens vegetarisch te eten. Er zijn nochtans enorm veel fantastische vleesalternatieven waardoor je lief kan proeven dat er wat smaak betreft helemaal niets ingeboet hoeft te worden.

Hét bewijs daarvan is deze Oosterse wokschotel. Wij vonden de lekkerste vegetarische ‘kip’ en maakten er een receptje mee... Wedden dat jouw lief helemaal niets in de gaten zal hebben? Om je op weg te helpen kan je onderaan dit artikel ook een mooie waardebon van De Vegetarische Slager winnen.

Sta jij liever niet zelf achter de potten? Ook dan hebben we goed nieuws. Via Deliveroo kan je verschillende vegetarische gerechtjes bestellen van HACKED, allemaal met het nieuwe vleesch van De Vegetarische Slager. Je bedriegt zijn/haar smaakpapillen dus nog steeds, zonder dat je er een keukenschort voor aan moet.

Oosterse wokschotel

4 pers. – 35 min.

Ingrediënten:

• 2 minipaksoi, in reepjes
• 150 g sugar snaps
• 200 g broccoliroosjes
• 3 lente-uitjes, in ringen
• 320 g Poulettekes van De Vegetarische Slager
• 250 g woknoedels
• 2 el sesamzaadjes
• wokolie of arachideolie
• peper
• kippenkruiden

Voor de saus:

• 4 el sojasaus
• 3 el vegan oestersaus
• 4 el sweetchilisaus
• 1 el sesamolie
• 1 chilipeper, fijngehakt
• 1 el verse gember, geraspt
• 2 el honing
• sap van 1 limoen

Zo gemaakt:

1. Meng alle ingrediënten voor de saus en zet even apart. Bereid de woknoedels zoals vermeld op de verpakking. Kruid de Poulettekes met wat peper en kippenkruiden. Verhit wat olie in een wok en roerbak de Poulettekes kort tot ze goudbruin zijn. Schep ze uit de wok.
2. Doe opnieuw wat olie in de wok en roerbak er nu de sugarsnaps en broccoli op hoog vuur in. Voeg na 5 minuten de paksoi en de woknoedels toe en roerbak enkele minuten verder.
3. Schep er de Poulettekes onder en giet er de saus bij. Schep alles goed om en laat even doorwarmen.
4. Verdeel alles over de borden en werk af met de sesamzaadjes en lente-uitjes. Serveer meteen.

WIN WIN WIN

Het spannendste hielden we voor ’t laatst... Wij mogen namelijk enkele De Vegetarische Slager-waardebons ter waarde van € 20 weggeven waarmee je je helemaal kan laten gaan in het assortiment in jouw supermarkt. Vertel ons waar je je inspiratie vandaan haalt, laat je gegevens achter en maak kans op een waardebon. Dat wordt smullen! Want het nieuwe vleesch is gezonder voor jou, beter voor de planeet én minstens even lekker als wat je dacht te moeten missen. Succes!

[sm-qualifio-embed]

[/sm-qualifio-embed]




FLAIR STORIES