Samen met Santa Maria
Van die zalig uitpuilende taco’s zien er altijd belachelijk lekker uit, maar zo’n foodtrucks zijn helaas niet altijd in de buurt als je er zin in hebt. Wat als we je zeggen dat je die lekkere taco’s minstens even lekker én dan nog eens heel makkelijk zelf kan maken?
Ben je klaar om jezelf en je gasten te verrassen met nieuwe smaken, spannende combinaties én exotische geuren zoals je ze normaal enkel in Mexico of aan een fantastische foodtruck ervaart? Dan hebben we geniaal nieuws! Want je kan ze gewoon zélf maken. Kies je smaken, combineer en kom tot verrassende combinaties. En dat zonder dat je er al te veel tijd in moet stoppen.
Dankzij de kruidenpasta’s en salsa’s van Santa Maria moet je geen tientallen kruiden en sausjes aankopen. De lekkerste smaaksensaties zijn gewoon al voor jou gemaakt. Nu de toppings nog. Laat je creativiteit de vrije loop en ga helemaal los of volg ons zalig lekkere kiptaco-receptje hieronder. Heerlijke kiptaco’s met ingelegde rode ui, fetakaas, zwarte bonen en een lekkere Peach & Chili-salsa? Smullen!
Next Mex kiptaco’s
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet
- een krop sla
- 100 g zwarte bonen
- 100 g feta
- Santa Maria Tortilla Corn & Wheat small
- een eetlepel olijfolie
- een zakje Santa Maria Chicken Taco-kruidenpasta
- een flesje Santa Maria Peach & Chili-salsa
Voor de ingelegde rode ui:
- een rode ui in fijne schijfjes
- 500 ml appel- of wittewijnazijn
- een theelepel gedroogde oregano
- een snufje zout
- een theelepel kristalsuiker
Zo maak je het
- Beginnen doen we met de ingelegde rode ui. Meng alle ingrediënten samen in een kom en zet opzij.
- Bereid nu ook de andere toppings voor. Snijd de sla in stukken, laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en verkruimel de fetakaas.
- Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer tien seconden per kant tot ze lichtjes geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone keukenhanddoek om ze warm te houden.
- Verwarm de olie in een koekenpan. Snijd de kip ondertussen in kleine stukjes. Doe de kip in de hete pan en wacht 2 à 3 minuten voordat je erin gaat roeren zodat ze mooi bruin kleuren. Voeg de Santa Maria Chicken Taco-kruidenpasta toe als de kip gaar is, roer een paar keer tot de pasta mee is opgewarmd en haal dan van het vuur.
- Zet alle ingrediënten en toppings op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.
Authentieke Mexicaanse smaken in een handomdraai
Je kan de Peach & Chili-salsa in het receptje hierboven gerust vervangen door de Santa Maria Tomatillo-salsa. En wist je dat er ook een veggie kruidenpasta bestaat? Weet je niet goed welke pasta en salsa te kiezen? Dan lichten we de smaken graag even toe.
De kruidenpasta’s van Santa Maria zijn te verkrijgen voor taco’s met kip én veggie taco’s. Ze brengen je creaties echt naar een next level. De kruidenpasta voor taco’s met kip is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en heeft een spannende smaakcombinatie van guajillo-chili, sinaasappel en koriander. De veggie/vegan variant is gemaakt van ancho-chili, pompoenpit, kaneel en cacao en smaakt overheerlijk bij bloemkool of champignons. De handige pasta’s bevatten bovendien geen conserveermiddelen of toegevoegde suikers.
De Peach & Chili-salsa is een fruitige, pittige salsa met een zachte structuur en de smaak van perzik en chili, in evenwicht gebracht met de zoete smaak van sinaasappel en appel. Zijn oranje kleur doet je meteen verlangen naar de zomer. De groene Tomatillo-salsa is dan weer een frisse, pikante salsa met een smaak van tomatillo, jalapeño en koriander. Beide salsa’s zijn geschikt voor vegetariërs én veganisten.
Zowel de kruidenpasta’s, de salsa’s als de tortilla’s zijn te verkrijgen bij Delhaize.