Dit recept is ideaal voor vegetariërs. Als je tofoe goed klaarmaakt, is het om vingers en duimen bij af te likken. Smakelijk!
Ingrediënten
- 1 blok tofoe (laat goed uitlekken)
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje look, fijngesneden
- 2 el ketjapsaus (of sojasaus)
- 2 el sojasaus
- 2 el sesamzaad
- 1 el honing
- 1 stukje gember, fijngesneden
- peper
- paprikapoeder
- 2 kopjes gekookte rijst
- 2 kopjes fijngesneden groenten (zoals paprika, wortel of peer)
- arachideolie
Zo gemaakt
1. Snij de tofoe in blokjes en dep ze droog. Fruit de ui en de look in de arachideolie.
2. Meng de ketjap, sojasaus, sesamzaadjes, honing, gember, peper en het paprikapoeder.
3. Bak de tofoe in de olie en voeg de marinade toe. Voeg daarna de rijst en de groenten toe en laat alles in de arachideolie braden. Werk af met koriander of peterselie.
Hoeveelheid – tijd – calorieën
2 personen – 35 minuten – 375 kcal/persoon