Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wedden dat je ’t verschil met de klassieker niet proeft?

RECEPT: de allerlekkerste, romigste veggie vol-au-vent

Samen met De Vegetarische Slager



We love onze Belgische klassiekers. Stoemp met worst, stoofvlees of mosselen met frietjes en natuurlijk ook... romige vol-au-vent! Wij delen met jou hét allerlekkerste recept voor de klassieker in een vegetarisch jasje. Wedden dat het nieuwe vleesch je kan bekoren?

Een portie huisbereide frietjes met een grote schep mayo, vergezeld van een bladerdeegbakje dat overloopt van de vol-au-vent. Alleen al de gedachte aan die heerlijke, romige saus doet ons watertanden. En wie houdt er nu niet van onze Belgische klassiekers op z’n bord?

Wij zochten én vonden een zalig lekker receptje met het nieuwe vleesch en dat onder het motto: eat more meat, vegetarian meat! Met andere woorden: er hoeft geen vlees afkomstig van dieren in je vol-au-vent te zitten om een lekkere, vlezige vol-au-vent voor echte meat lovers op tafel te zetten.

Vol-au-vent met Poulettekes


Het nieuwe vleesch van De Vegetarische Slager biedt je alles wat je nodig hebt in je zalig romige vol-au-vent. Proefde jij de Poulettekes al? Dat zijn vegan kipstukjes die héérlijk passen in elke salade, bij je pasta- of rijstgerecht en... bovenal in deze niet te overtreffen vol-au-vent. Of je nu vegetariër, flexitariër of een rasechte vleeseter bent, de Poulettekes verleiden je ongetwijfeld om deze vol-au-vent in no time naar binnen te spelen. Laat die gasten maar komen. Voetjes onder tafel en aanvallen!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 bakjes (320 g) Poulettekes van de Vegetarische Slager
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 teen knoflook
  • 200 g witte champignons
  • 500 ml water
  • 500 ml (plantaardige) room
  • 200 ml Knorr vloeibare groentebouillon
  • 80 g Maïzena Instant roux wit
  • 20 ml citroensap
  • 5 g kipkruiden
  • bladerdeegbakjes
  • eventueel enkele takjes verse peterselie

Zo maak je het:

  1. Snijd de champignons in vier en pel en hak de knoflookteen fijn.
  2. Neem er een kookpot bij, verhit er de olie in op een matig vuur en bak er de knoflook en de champignons in aan tot ze goudbruin zijn.
  3. Voeg het water, de room en de vloeibare groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Voeg al roerend de maïzena toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
  5. Doe er nu ook de Poulettekes bij en laat ze een minuutje of twee opwarmen in de saus.
  6. Breng op smaak met het citroensap en de kipkruiden.
  7. Werk je vol-au-vent af met wat fijngesneden peterselie en vergeet het bladerdeegbakje niet!
  8. Serveer met frietjes, kroketjes of puree.
  9. Smullen maar!

FLAIR STORIES