In samenwerking met Alpro
Of het nu flexitarisch, vegetarisch of helemaal vegan is, plantaardig(er) gaan eten is gewoon slim. Hap per hap, slok per slok, kommetje per kommetje: met deze verrukkelijke tips schakel je moeiteloos over op het planetaire bord-alternatief. Plantaardiger? Da’s ook planeet-aardiger!
Daarom, dus
Plantaardig(er) gaan eten heeft zo z’n voordelen. Planten zitten namelijk vol met vezels, koolhydraten en goede vetten en dat heeft positieve effecten voor je gezondheid, daarover zijn wetenschappers het eens in het EAT Lancet rapport.
• Ongeharde plantaardige vetten zijn veel vaker onverzadigd.
• Met een plantaardig dieet krijg je meer vezels binnen en dat geeft je een voller gevoel, je krijgt minder snel honger. Het is ook nog eens beter voor je darmtransit.
• Als je meer groenten, fruit en noten eet, is de kans groot dat je tussendoor minder gaat snoepen. Na een tijdje merk je dat ‘te zoet’ bestaat en dat je pure smaken veel meer kan appreciëren!
Alleen maar voordelen voor je gezondheid dus, maar wist je dat plantaardig(er) gaan eten ook beter is voor de hele planeet? Tegen 2050 zijn we hoogstwaarschijnlijk met 10 miljard op deze planeet. Voorzien in voedsel voor de wereldbevolking eist z’n tol van de aarde. Door één dag per week puur plantaardig te eten, kan je al snel 1000 liter water besparen. Dat zijn 20 douchebeurten! Plantaardige alternatieven zijn veel duurzamer en efficiënter. Kijk maar naar Alpro: daar wordt de transitie gemaakt naar regeneratieve landbouw, met focus op water en biodiversiteit voor soja en amandelen. Door hergebruik wordt het watergebruik in de fabrieken verminderd. Alpro kiest voor lokaal met Europese ingrediënten als bijvoorbeeld Belgische soja en amandelen. En streeft naar zero waste, qua verpakking én voedselverlies...
Zo doe je dat in de praktijk!
Plantaardig gaan eten is dus een slimme beslissing, voor jezelf én voor de planeet. Hap per hap, slok per slok, kommetje per kommetje: zo kweek je een plantaardige reflex. Met deze tips is het supersimpel!
• Coffeelover? Ga voor een cappucino met Alpro Barista Haver.
• Vroeg begonnen is half gewonnen: je ontbijt is de makkelijkste maaltijd om te variëren met allerlei alternatieven op basis van amandel-, rijst-, haver- of hazelnoot. Kies bijvoorbeeld sojadrink bij je cornflakes, een topping met het plantaardige soja-alternatief voor yoghurt op je granola met vers fruit... Zo simpel kan het zijn.
•Voor je home made tatziki is er Alpro Greek Style, die trouwens ook heerlijk is bij je ontbijt!
• Pasta met een lekker romig sausje, quiche of een smeuïge curry: check het Alpro Cooking-gamma voor het ideale, romige en puur plantaardige alternatief voor je recept.
• Smoothiefan? Kies de plantaardige optie die de smaak van je ingrediënten helemaal laat uitkomen: amandel- of rijstdrink voor een zoetere fruitsmoothie, neutrale haverdrink in een groene versie en het plantaardige alternatief voor yoghurt op basis van soja voor een dikkere, vollere smoothie.
• Als bakfanaat is het niet moeilijk: melk, boter en room? Plantaardige versies zijn er volop!