
De favoriete side dishes van influencers Simply Morane en Messy Chef Jelle
Lekker: 3 heerlijke salades voor bij de BBQ
Samen met Vandemoortele
Yes, zomer! Ruik jij de barbecue al? Dat moet zowat onze favoriete geur zijn! Wil jij je barbecuegasten imponeren met meer dan een plakje komkommer en wat aardappelsalade? Dan wil je deze drie heerlijke side dishes op tafel toveren. Laat je inspireren door deze frisse bijgerechtjes, afgewerkt met heerlijke Vandemoortele ® Vinaigrettes.
Food influencers @simply.morane en @the_messy_chef_jelle stelden allebei de ideale side-dish voor op jouw barbecuebuffet samen met als hét geheime ingrediënt… de vinaigrettes! Een vinaigrette brengt een salade steevast lekker op smaak en is dan ook ideaal om altijd kant-en-klaar in huis te hebben. Vandemoortele® serveert maar liefst twaalf verschillende vinaigrettes waarvan je smaakpapillen gaan dansen. Ontdek ze hier allemaal!
Slaatje met zalm en crunchy boekweit
Influencer @simply.morane is gek op frisse slaatjes, maar vooral op verrassende smaakcombinaties met een exotische twist. Deze topper is een van haar favorieten. Snel op tafel getoverd terwijl de BBQ opwarmt!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 2 venkels
- 1 zakje veldsla
- 2 verse moten zalm
- 150 g boekweit
- 2 avocado’s
- Vandemoortele® Vinaigrette Thousand Islands
Zo maak je het:
- Schaaf of snij de venkel fijn.
- Verdeel de veldsla over een grote schotel.
- Meng de venkel en de veldsla.
- Verdeel de avocado’s in fijne plakjes over de schotel.
- Snij de rauwe zalm in fijne blokjes en voeg toe aan het slaatje.
- Werk af met een handje crunchy boekweit en een flinke scheut Vandemoortele® Vinaigrette Thousand Islands.
- Laat het smaken!
Crispy slaatjes op de grill
Influencer @the_messy_chef_jelle experimenteert graag met groenten. En ook die kan je grillen op de BBQ natuurlijk! Veggie? Laat de stukjes spek gewoon achterwege en je hebt nog steeds een zalig zomers gerechtje.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 2 kroppen Romeinse sla
- 8 plakjes gerookt spek
- 50 g Parmezaanse kaas
- 60 g kappertjes
- 1 verse chilipeper
- een snuifje peper en zout
- Vandemoortele® Arachideolie
- Vandemoortele® Vinaigrette Fijne Kruiden
Zo maak je het:
- Bak het spek lekker crispy op de BBQ. Snijd het daarna in fijne stukjes.
- Halveer de sla en leg de helften in een kom.
- Meng de Vandemoortele® Arachideolie met peper en zout en besprenkel de sla.
- Gril de sla kort op de BBQ (30 seconden op een heet vuur).
- Leg de sla op een groot bord. Doe er wat Vandemoortele® Vinaigrette Fijne Kruiden over en werk af met het spek, geraspte kaas, kappertjes en fijne plakjes chili.
- Laat het smaken!
Geroosterde kip met gegrilde groenten
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- Vandemoortele® Arachideolie
- Vandemoortele® Vinaigrette met Fijne Kruiden
- 1 puntpaprika
- 1 courgette
- 2 trossen kerstomaatjes
- 2 pastinaken
- 2 lookbollen
- rucola
- verse platte peterselie, bieslook en oregano
- kleine blaadjes zuring of jonge sla
- 40 g parmezaan
- cayennepeper, paprikapoeder, fleur de sel, peper en zout
- 2 kipfilets
Zo maak je het:
- Snij de courgette in plakjes en de puntpaprika in stukjes. Besprenkel de courgette en puntpaprika met de olie en rooster ze op een grillplaat of in een grillpan.
- Verwarm de oven tot 180 °C. Vet een ovenschaal in met de olie en leg hier de gewassen lookbol en pastinaak in. Laat 30 tot 45 minuten garen in de oven.
- Pel de lookbol en snij in grove stukken. (Vergeet je gasten niet te waarschuwen voor de looktenen!) Bestrooi met fleur de sel, paprikapoeder en cayennepeper.
- Wentel de kerstomaatjes met steeltje door de olie en bestrooi met fleur de sel. Warm ze zo’n 3 minuten op in de oven.
- Snij de kipfilet in reepjes en kruid af met peper en zout. Rooster de stukjes kipfilet op de barbecue.
- Lepel de vinaigrette op het bord en smeer open.
- Schik de lauwe groenten en kip op het bord. Werk af met de verse kruiden en krullen Parmezaanse kaas.