var axel = Math.random() + "";
var a = axel * 10000000000000;
document.write('
Veel water drinken, betekent veel toiletbezoekjes. Heb je echter het gevoel dat je de laatste tijd wel heel vaak moet plassen? Dan zou een blaasontsteking weleens de oorzaak kunnen zijn.
Geen nood, je bent heus niet de enige. De helft van de vrouwen kampt in haar leven met een urineweginfectie. 1 op 3 zelfs vóór haar 24ste verjaardag. 1 op 5 heeft last van herhaaldelijke blaasontstekingen, tot drie (!) keer per jaar.
De kans is trouwens groot dat je in de groep zit die het zwaarst wordt getroffen door urinaire infecties. Vrouwen tussen 18 en 24 en zwangere vrouwen hebben er namelijk het vaakst last van.
Hoe herken je een urinaire infectie?
Kan je de volgende vijf symptomen – helaas – afvinken? Dan is de kans bijzonder groot dat je kampt met een urinaire infectie.
- Dringend en continu plassen. Je hebt het gevoel dat je constant en erg dringend moet plassen. Eens je het toilet hebt bereikt, blijkt echter dat het steeds om kleine hoeveelheden urine gaat. Bovendien stijgt de hoeveelheid urine per 24 uur niet. • Branderig gevoel. Wanneer je plast, ontwaar je een brandering gevoel wat bijzonder pijnlijk is.
- Pijn of jeuk. Je hebt pijn ter hoogte van de blaas, net boven het schaambeen en/of pijn in het bekken, wat een teken is van een ontsteking. Soms is er ook sprake van vaginale klachten zoals irritatie of jeuk, of druk in de onderbuik.
- Visuele symptomen. Je urine ziet er troebel uit en ruikt slecht. In het slechtste geval bevat de urine bloed, wat een teken is van een ernstigere infectie omdat er in dit geval sprake is van erosie van het slijmvlies.
- Duur van de klachten. Je klachten zijn heel plots ontstaan. Indien ze zich geleidelijk ontwikkelen, kan dit duiden op urethritis (ontsteking van de urinebuis). Binnen de 5 dagen kan urethritis worden vastgesteld. Klachten van meer dan een week maken blaasontstekingen minder waarschijnlijk.
Maar vooral: wat doe je eraan?
In de helft van de gevallen geneest een eenvoudige blaasontsteking spontaan na drie dagen. Door veel water te drinken, stimuleer je het plassen. Ben je na drie dagen nog steeds niet van je blaasontsteking af, dan is een behandeling aangeraden. Antibiotica zijn niet (meteen) noodzakelijk. Een blaasontsteking is in vele gevallen namelijk perfect op natuurlijke wijze te behandelen.
Het meest voorgeschreven medisch hulpmiddel door artsen en apothekers bij geval van een blaasontsteking luistert naar de naam Uri-Cran® Forte. Dit hulpmiddel helpt de symptomen van een blaasontsteking te verminderen, en kan ook preventief gebruikt worden. Meer details over de doeltreffendheid van Uri-Cran® Forte kun je hier terugvinden. Voor Uri-Cran® Forte heb je geen medisch voorschrift nodig. Indien je zwanger bent of borstvoeding geeft, raadpleeg je eerst je arts. Ook wanneer je na 48 uur geen verbetering voelt, is het aangeraden een arts te raadplegen.
Antibiotica zijn niet (meteen) noodzakelijk. Een blaasontsteking is in vele gevallen perfect op natuurlijke wijze te behandelen.
Heb je wel vaker last urinaire ongemakken? Dan kan Uri-Cran® Comfort wellicht soelaas brengen. Uri-Cran® Comfort is een droog extract van veenbessen, wat betekent dat niet alleen alle sappen aanwezig zijn, maar ook alle essentiële elementen van de zaden en de schil. Bij het gebruik van Uri-Cran® Comfort wordt een kuur aangeraden waarbij je enkele maanden dagelijks een tablet bij het ontbijt inneemt of een zakje Uri-Cran® Comfort in poedervorm oplost in water. Net zoals Uri-Cran® Forte is Uri-Cran® Comfort te verkrijgen zonder doktersvoorschrift. Uri-Cran® Comfort is bovendien wél geschikt voor zwangere vrouwen.
Andere tips om urinaire ongemakken te voorkomen kun je hier terugvinden. Nog Meer weten? Surf naar www.uricran.be