Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Elke dag, melkdag

1 juni is het Wereldmelkdag, maar bij ons ook de rest van het jaar. Melk is namelijk zo’n veelzijdig ingrediënt dat je het voor elk hapje, drankje en gerecht kan gebruiken. Niet overtuigd? Lees dan snel de heerlijke recepten van bloggers Marie van The Mocktailclub en Elise van Les filles de Madeleine, en kom te weten wat hun MelkMoment is.

 

The Mocktailclub


Marie is dol op cocktails, maar helaas ook allergisch voor alcohol. Na een lange zoektocht naar een lekker alternatief besloot ze deze zelf te maken. En met succes! Haar instagram-account telt tienduizenden fans die haar verse, alcoholvrije en natuurlijke mocktails graag uittesten. Op Maries boodschappenlijstje staat ook vaak melk.

 

Cranberry & pink pepper mocktail


Toegegeven, niets zo lekker als een eiwitlaagje in je cocktail. Maar dat kan met melk evengoed! Deze Cranberry & pink pepper mocktail heeft een heerlijk melkkraagje, net zo luchtig en lekker als eiwit. “Deze mocktail heb ik afgewerkt met veenbessen. Die ken je van het kerstdiner, maar ze zijn ook lekker in een mocktail. Om het recept wat pit te geven gebruik ik heerlijke oppeppende specerijen zoals kaneel en nootmuskaat.” Het volledige recept kan je hier vinden.


De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

#mijnMelkMoment

Marie: “’s Morgens begin ik mijn dag het liefst met een kommetje havermout met warme melk en een banaan. Ideaal om de dag vol energie te starten.”


 


De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Les filles de Madeleine


Elise heeft de liefde voor bakken van haar grootmoeder; Madeleine. Het resultaat is een prachtige blog met taarten en cakes, opgedeeld per jaargetijde, zodat je verse ingrediënten van het seizoen kan toevoegen: rabarber in de lente, abrikozen in de zomer.

Earl Grey & Blueberry Tres Leches


Dit recept neemt iets meer tijd in beslag, maar je kan er een dag later nog van smullen als ontbijt, of lekkers bij de koffie. Maak kennis met Elises bessentaart, die bestaat uit drie lagen melk én Earl Grey-thee. Een beetje vreemde combinatie? Misschien wel, maar het resultaat is heerlijk en ziet er ook nog eens geweldig uit. “Bakken zorgt ervoor dat ik in drukke tijden even mijn hoofd leeg kan maken”, vertelt Elise. Het is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens therapeutisch. Het volledige recept kan je hier vinden.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

#mijnMelkMoment

Elise: “Nu de zomer eraan komt, kijk ik heel erg uit naar een versgemaakte en verfrissende iced latte. Heerlijk is dat. Al doe ik ook niets liever dan met een dampende kop chai latte in de zetel kruipen.”


 


De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

Meer melk?


1 juni is het Wereldmelkdag, maar intussen heb je gemerkt dat je eigenlijk elke dag kan genieten van melk. Voor meer recepten met melk in de hoofdrol kan je surfen naar lekkervanbijons.be. Of neem eens een kijkje op de facebookpagina van Mijn MelkMoment. Daar ontdek je wat je nog meer kan doen met melk. Cheers!

FLAIR STORIES