Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Met parelend mineraalwater én natuurlijke fruitaroma's

5 x heerlijke mocktails: superlichte zomerdrinks zonder alcohol

Samen met Chaudfontaine

Als er dit jaar één dranktrend opvalt, is het wel ‘nolo alcohol’: ‘no’ of ‘low’ alcohol. Stevig drinken is helemaal out, alcoholvrije cocktails zijn origineler dan ooit. Virgin, unleaded of mocktail? Laat je zomer sprankelen met deze 5 fantastische mixes!

1. Chaudfontaine Fusion Pompelmoes & Gember Mocktail




Voor 4 mocktails:

8 cm gember – 150 ml water – 120 g rietsuiker – sap van 1 pompelmoes – 600 ml Chaudfontaine Fusion Pompelmoes & Cranberry Smaak – crushed ice

Schil de gember en snij die in dunne plakjes. Breng het water samen met de rietsuiker aan de kook in een pan. Roer tot de rietsuiker is opgelost en voeg de gemberplakjes toe. Laat dit mengsel 5 minuten op een laag vuurtje koken met het deksel op de pan. Haal de pan van het vuur en laat de gembersiroop, onder het deksel, afkoelen.

Zeef de afgekoelde gembersiroop en meng die met het sap van de pompelmoes. Vul 4 glazen met crushed ice en doe er 150 ml Chaudfontaine Fusion Pompelmoes & Cranberry Smaak bij. Voeg daarna het gember-pompelmoesmengsel toe. Versier met een stukje pompelmoes.

2. Chaudfontaine Fusion Virgin Mango Mojito




Voor 4 mocktails:

20 g verse munt – sap van 2 limoenen – 200 ml muntsiroop – 4 el rietsuiker – 1 mango, in stukjes – 600 ml Chaudfontaine Fusion Limoen & Munt Smaak – ijsblokjes

Verdeel de muntblaadjes, de muntsiroop, de mangostukjes en rietsuiker over 4 longdrinkglazen. Druk zachtjes op dit mengsel met de steel van een houten pollepel of een cocktailstamper, zodat de smaken vrijkomen. Doe daarna in elk glas wat ijsblokjes en overgiet met het limoensap. Voeg Chaudfontaine Fusion Limoen & Munt Smaak toe. Versier met verse munt en serveer met een rietje.

3. Chaudfontaine Fusion Frambozen & Rozemarijn Mocktail




Voor 2 mocktails:

125 g frambozen en braambessen – 3 takjes verse rozemarijn – 150 ml honing – 150 ml water – 300 ml Chaudfontaine Fusion Framboos & Limoen Smaak – 2 takjes rozemarijn en frambozen of braambessen als versiering – crushed ice

Doe het water, de honing, de rozemarijn en het fruit in een pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken en mix alles tot een gladde massa. Zeef het mengsel en laat afkoelen.

Doe wat crushed ice in 2 glazen en giet er 150 ml Chaudfontaine Fusion Framboos & Limoen Smaak over. Verdeel het fruit-rozemarijnmengsel over de twee glazen. Schik wat fruit en een takje rozemarijn op het ijs als versiering.

4. Chaudfontaine Fusion Komkommer & Watermeloen Mocktail




Voor 4 mocktails:

Sap van 2 grote citroenen – 5 el agavesiroop – 1 komkommer – 4 stukjes (bolletjes) watermeloen – 600 ml Chaudfontaine Fusion Watermeloen- en Komkommersmaak – citroenschijfjes en verse dille als decoratie – ijsblokjes

Meng de agavesiroop met het citroensap. Schaaf de ongeschilde komkommer met een kaasschaaf in dunne reepjes. Doe 1 tot 2 komkommerslingers in elk glas en vul met ijsblokjes. Verdeel het citroen-agavemengsel over de glazen en overgiet met Chaudfontaine Fusion Watermeloen- en Komkommersmaak. Werk af met de bolletjes watermeloen, een schijfje citroen en verse dille.

5. Chaudfontaine Fusion met citrus, zwarte thee en salie




Voor 2 mocktails:

1 zakje zwarte thee – 100 ml water – 4 el agavesiroop – 100 ml sap van verse citroenen en sinaasappelen – 5-10 salieblaadjes – 200 ml Chaudfontaine Fusion Citroen Smaak – ijsblokjes

Leg enkele salieblaadjes opzij voor de garnering en doe de rest samen met het theezakje in een kop. Giet er 100 ml kokend water over en laat 5 minuten trekken. Verwijder het theezakje, laat afkoelen en zeef het mengsel.

Meng de koude thee met de agavesiroop en het citrusvruchtensap in een shaker. Doe in elk glas een paar ijsblokjes vul voor de helft met Chaudfontaine Fusion Citroen Smaak. Vul de rest van het glas met het zwarte thee-mengsel. Werk af met een salieblaadje.

Extra tip: leg ook een citroen- of sinaasappelschijfje in elk glas.

FLAIR STORIES