Home Nieuws De Warmste Week komt eraan: dit is waarom je nu een actie...

De Warmste Week komt eraan: dit is waarom je nu een actie zou moeten registreren

In enkele aangrijpende video's worden eerdere actievoerders bedankt door mensen die geholpen werden met hun ingezameld geld.

De VRT gaf zonet het officiële startschot voor de zesde Warmste Week, de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen. Met enkele aangrijpende video’s toont de openbare omroep waarom het de moeite loont om ook een actie te registreren.

De zesde editie van de Warmste Week zal net als vorig jaar in Domein Puyenbroeck in Wachtebeke doorgaan. Van 18 tot 24 december worden daar weer volop liedjes aangevraagd en kunnen actievoerders het geld binnenbrengen dat ze inzamelden voor een zelfgekozen goed doel.

Vanaf vandaag kunnen acties geregistreerd worden op de site van de Warmste Week. Klassen kunnen zich daarnaast inschrijven voor de Ketnet-koekenbak, waarbij het de bedoeling is een koekjesverkoop te organiseren op school. Ook de Warmathons komen dit jaar terug. Daarvoor kan je je vanaf 15 oktober inschrijven. Het is nog niet bekend wie de Warmste Week zal presenteren, maar het lijkt ons sterk dat de VRT winning team Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems zou veranderen.

Iedereen zorgt voor iedereen

Om de Warmste Week in de kijker te zetten, maakte de VRT enkele pakkende video’s waarin actievoerders van de vorige jaren in de bloemetjes gezet worden. Bert zamelde geld in voor het Berrefonds, een organisatie die er is voor ouders die een kindje tijdens de zwangerschap of kort na de bevalling verliezen. Hans en Kim, die hun zoontje anderhalf jaar geleden verloren, kwamen hem als verrassing persoonlijk bedanken voor de koesterkoffer die ze mede dankzij zijn actie kregen. Op dewarmsteweek.be vind je meer mooie video’s vol dankbaarheid.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.