Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Samen met twaalf jonge voetballertjes zat hij twee weken vast in de Thaise grot.

Thaise coach praat voor het eerst over de gebeurtenissen in de grot: ‘Vanaf het begin wist ik dat we vast zaten’

Op 23 juni ging de coach samen met twaalf voetballertjes een Thaise grot in. Al snel raakten ze ingesloten door het opkomende water en pas twee weken later, op 10 juli, konden ze gered worden. Ondertussen heeft hij voor het eerst een interview gegeven over wat er toen precies gebeurd is.


Na een training ging de coach samen met de twaalf jonge spelers een grot in. Alleen werden ze plots ingesloten door het stijgende water en konden ze geen kant meer uit. Uiteindelijk heeft het twee weken geduurd voor iedereen gered kon worden.

Kalmte bewaren


Ondertussen zijn we meer dan een maand verder en heeft de coach van de jongens voor de eerste keer een interview gegeven. ‘Vanaf het begin wist ik dat we vast zaten’, vertelt hij aan de reporter. Verder legt hij uit dat hij geprobeerd heeft om zijn kalmte te bewaren en dat hij steeds optimistisch was in zijn communicatie naar de spelertjes toe. ‘Ik vertelde de jongens dat we gewoon iets langer moesten wachten. Dat het water zou zakken en dat we dan naar buiten konden gaan.’


 

Meer nieuws lees je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '