Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een auto in de kleur van je ogen?

Vergeet pitspoezen: Autosalon focust dit jaar meer dan ooit op vrouwvriendelijkheid

Nog nooit op het Autosalon geweest? Dit jaar is misschien wel hét uitgelezen moment om te gaan. Want zowel Mercedes-Benz als Opel leggen tijdens deze 96ste editie de focus meer dan ooit op vrouwen. En laat de pitspoezen achterwege.


Heb jij, net als 55 % van de Belgische vrouwen, al die jaren het Autosalon vermeden? Of ben jij een van die 48,5 % vrouwen die meeging alleen omdat je partner dat vroeg? Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen, vinden de autofabrikanten. Mercedes-Benz wil dit jaar meer vrouwen naar zijn stand lokken en heeft maar al te goed begrepen dat wij niet staan te wachten op aantrekkelijke pitspoezen in veel te kleine pakjes. Welk lokmiddel ze dan wel gebruiken? Een personal health coach. Op wielen.

Persoonlijke band met je wagen


De autogigant werkt namelijk aan een futuristisch model met onder andere biometrische sensoren die de gezondheid van de bestuurder en de passagier in de gaten dienen te houden. De wagens van de toekomst worden intelligenter, willen een band opbouwen met hun bestuurders en fungeren als een soort personal assistent. Want ja, ‘welke vrouw droomt daar nu niet van’? Tegen een personal assistent zeggen wij niet nee, al is een health coach misschien niet meteen een must voor ons... Maar we zijn wel benieuwd naar hoe dat er dan allemaal moet uitzien!

Auto in de kleur van je ogen


Mercedes-Benz is trouwens niet het enige automerk dat dit jaar meer vrouwen wil aantrekken. Ook Opel pakt uit met een stunt van formaat. Nieuw in het gamma is de Opel Insignia die je kan ontwerpen in eender welke mogelijke kleur. Het erfstuk van je grootmoeder? Je favoriete nagellak? Of je felroze tandenborstel? Yep, zelfs de kleur van je ogen kan je laten scannen om zo een unieke lakkleur te ontwikkelen. Matchy-matchy!

Autosalon: praktisch


Autosalon, 12 tot 21 januari 2018. Meer info op de website.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '