Home LOVE & SEX Van een broek vol goesting tot ijskoningin

Van een broek vol goesting tot ijskoningin

Doe de grote libidotest

Slik. Volgens recent onderzoek is ons libido in vrije val: we doen het minder vaak, omdat we steeds minder zin hebben in seks. Dames, dát kan de bedoeling niet zijn: Flair snelt ter hulp!

Je libido is de mate waarin jij zin hebt in seks. Die mate van geslachtsdrift is voor iedereen anders.

Wel jong, weinig libido

Uit recent Nederlands onderzoek blijken vooral jonge vrouwen last te hebben van een verminderd libido.  Reden? We willen te veel in het leven, waardoor we vaak moe en gefrustreerd in bed kruipen. Gelukkig kunnen we daar wel iets aan doen!
Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Seksuologe Elke Denoo ontkracht een paar hardnekkige mythes.

  • Mannen hebben een groter libido dan vrouwen.
    FOUT. “Libido is eerder persoons- dan geslachtsgebonden. Sommige mensen krijgen bijvoorbeeld zin in seks door stress, anderen net niet. Wat wel klopt: mannen worden makkelijker opgewonden door wat ze zien, voor vrouwen moet de volledige situatie kloppen.”
  • Libido is aangeboren.                                                                                                                                                                                   FOUT. “Je libido is niet constant, en schommelt naargelang de omstandigheden. Door de omstandigheden te veranderen, kan je je zin in seks vergroten.”
  • Wie minder dan twee keer per week zin heeft, heeft een libidoprobleem.
    FOUT. “Je hebt pas een libidoprobleem als één van de twee partners niet gelukkig is over de seksfrequentie. Zijn jullie als koppel perfect gelukkig met één keer per maand, dan is dat helemaal geen probleem.”

Hoe je vanavond nog meer zin kunt hebben? Dat lees je in Flair van 1 maart, natuurlijk!