Home LOVE & SEX Ruzie met je BFF? Zo los je het op!

Ruzie met je BFF? Zo los je het op!

Corbis
Ruzies komen in de beste vriendschappen voor, maar de ene is al pittiger dan de andere. Hoe kun je een vriendschap redden wanneer er een conflict is?   

Vraag jezelf af of je er tijd en energie in wil steken. Ja? Dan is de vriendschap de moeite waard. Wil je vriendin er dezelfde hoeveelheid tijd en energie in steken? Dan wil zij de vriendschap ook niet kwijt. Maak uit wat je wil: het conflict meteen oplossen of de dingen laten bezinken? Overleg samen met je vriendin.

Volg dit stappenplan, en je ruzie verdwijnt als sneeuw voor de zon:.

  • Achterhaal de oorzaak van jullie conflict
  • Luister aandachtig en respectvol naar elkaar
  • Praten met elkaar wil niet zeggen dat je het met alles eens moet zijn
  • Bevestig de vriendschap die jullie hebben. Laat elkaar weten waarom je bevriend wil blijven en waarom jullie elkaar de moeite waard vinden.
  • Zeg 'sorry' indien nodig of accepteer haar excuses
  • Wanneer de vriendschap weer oké is, haal dan geen oude koeien uit de gracht. Blijf niet natrappen en kom niet terug op de onenigheid die jullie gehad hebben.
  • Begin met een schone lei

Zo blijven jullie best friends forever!
Respecteer de levensstijl én keuze van je vriendin. Iedereen is anders, dus iedereen denkt ook anders over opvoeding. Er is geen 'betere' of 'slechtere' manier. Zelfs als je denkt dat je vriendin de foute keuzes maakt, hoef je nog niet met je vingertje te gaan wijzen.

Geef je vriendin de ruimte om af en toe een fout te maken. Jij bent haar vriendin, dus sta aan haar kant. Dat is namelijk het mooie aan vriendschap: je hoeft niet perfect te zijn en je kan lekker jezelf zijn. Eis niet van je vriendin dat ze altijd de juiste keuzes maakt. We moeten al zo veel. Moeten, daar dient een vriendschap niet voor.

Lees ook:

Tips voor een geslaagde girls night

10 onmisbare vrienden

Ben jij een BFF of een Best Friend Forever?

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.