Home LOVE & SEX Mijn lief en ik wonen bij mijn ouders

Mijn lief en ik wonen bij mijn ouders

Reportage

Sofie en Sara Jane kozen ervoor om weer thuis te gaan wonen, om financiële of praktische redenen. And guess what? Het bevalt hen prima!

Sofie woont na zeven jaar opnieuw bij haar ouders. Ze spaart voor een wereldreis.
Sofie (29): “Mijn vrijheid mis ik het hardst. Ik kan niet zomaar doen en laten waar ik zin in heb, en dat is ook logisch. Zeggen waar ik naartoe ga, of ik mee-eet, wanneer ik terug thuis zal zijn: dat is niet veel, maar het voelt alsof ik een stap terug zet. Ik heb zeven jaar alleen gewoond en doe graag mijn ding. Opnieuw bij mijn ouders gaan wonen, was dus geen makkelijke beslissing. Maar ik droom al zo lang van een wereldreis en wil er alles voor doen om die droom waar te maken. Net daarom is sparen heel belangrijk, en dat is moeilijk als je alleen woont.”

Sara Jane koos na drie jaar opnieuw voor Hotel Mama, samen met haar vriend. Ze verbouwen hun droomhuis.
Sara Jane (26): “Opnieuw onder moeders vleugels gaan wonen, dat was moeilijk voor mij. Strenge regels heeft ze niet, we kunnen doen waar we zin in hebben, maar mama is té bezorgd. ‘s Morgens gesmeerde boterhammen vinden is de eerste week leuk, daarna dacht ik eerder: ‘Mama, laat me toch met rust’. Ze wil ons graag in de watten leggen, maar voor mij hoeft dat niet altijd. ‘Heb je je jas mee?’, ‘Ben je je gsm niet vergeten?’, mama vraagt het met de beste bedoelingen, maar na drie jaar alleen wonen zit ik daar niet meer op te wachten. Ach, eigenlijk mag ik niet klagen, want thuiskomen en alleen nog je voeten onder tafel hoeven te steken, heeft ook zijn voordelen. Dat wordt vast weer wennen als we in ons huis wonen (lacht).”

Lees hoe je het laat werken, én wat mama, papa en vriendlief ervan vinden. In Flair, natuurlijk.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.