Home LOVE & SEX Een wiskundige kijk op een relatiebreuk

Een wiskundige kijk op een relatiebreuk

Corbis
De een blijft het liefst van al tien dagen lang onafgebroken in bed liggen, de ander luistert de hele tijd naar boze liefdesliedjes. Hoe we met liefdesverdriet omgaan is heel verschillend voor iedereen. Maar één gescheiden vrouw verwerkte haar verdriet wel op een heel bijzondere manier. Ze maakte er grafieken van.

Statistieken opstellen, het zou niet meteen in ons opkomen als we net waren gedumpt door ons lief. Niet dat we geen fan zijn van lijstjes (lang leve het to do-lijstje!), maar bij LDVD focussen we ons liever op de drie liter Ben&Jerry's in de vriezer of de vijf dozen Kleenex die onze BFF ons net bracht. Nochtans vormden de grafieken voor deze blogster net dé manier om haar relatiebreuk te verwerken. Een overzicht van de slapeloze uren of een lijst met de trieste liedjes die ze beluisterde gaven haar meer vat op de dingen én ze vormden een goeie afleiding. Tja, het is dat of een marathon chick flicks à la Love in Manhattan, natuurlijk. Al zijn we eerlijk gezegd nog niet overtuigd of we ons de volgende keer (niet dat we hopen dat die er ooit komt) ook aan een les wiskunde zullen wagen.

Het aantal openbare huilbuien. Hoe donkerder de dag, hoe erger het gesnik.

Statistiek openbare huilbuien

De lijst met droeve liedjes die ze beluisterde:

Lijst met droeve liedjes

Maar er is ook een lijst met vrolijke liedjes:

Lijst met vrolijke liedjes

En tot slot ook nog een grafiek over de slapeloze nachten. De paarse puntjes zijn de uren dat ze sliep, de blauwe duiden aan hoe vaak ze wakker was.

Statistiek slapeloze nachten