Home LOVE & SEX Bewezen: broers en zussen maken je succesvoller in het leven

Bewezen: broers en zussen maken je succesvoller in het leven

Al dat geruzie was toch voor iets goed.

Reporters
Die keer dat ze het haar van je favoriete Barbie afknipte of hij je pestte omwille van je eerste liefje, wilde je zijn of haar ogen uitkrabben. Maar nu jullie ouder en – ongeveer – volwassen zijn, is de band met je broer of zus alleen maar sterker geworden. True story? Prijs je gelukkig, want de wetenschap zegt dat jij dankzij je broer of zus succesvoller bent in vriendschap, liefde, je carrière en het leven in het algemeen.

Zussen en broers maken je wie je bent

Volgens professor Caspi van de Universiteit van Montclair (New Jersey) zijn broers en zussen erg bepalende factoren bij het vormen van je identiteit en interesses. Zonder je broers en zussen zou je niet dezelfde persoon zijn, niet dezelfde keuzes maken en zou je leven er kortom helemaal anders uitzien, zegt de Amerikaan. In z'n studie zegt Caspi dat het geluk dat siblings je bezorgen, ervoor zorgt dat je je beter kan wapenen tegen tegenslagen zoals een scheiding of een verlies én je de middelen geeft om professioneel, financieel en persoonlijk succes te bereiken.

Al dat geruzie is dan toch voor iets goed geweest

Zélfs al het haren trekken, roepen, tieren en full on vechten met je lieftallige zus/broer, heeft van jou een beter mens gemaakt. 'Mensen verbeteren zich wanneer ze in een competitieve omgeving terechtkomen, en een gezin met meerdere kinderen is een natuurlijk terrein dat ons toelaat dat vanaf heel jonge leeftijd te doen,' zegt Capri daarover. Discussies over geleende kleren – zonder vragen! – hebben je zo al heel vroeg een kei gemaakt in dialoog, argumentatie en compromis. En dat komt je zo veel jaren later heel goed van pas, niet?

Kylie Kendall

Dus onthou, wanneer jullie allemaal samen aan het kerstdiner zitten en je tipsy broer gênante verhalen bovenhaalt die jij met gegronde reden niet hebt verteld tegen je boyfriend: je hebt het aan hem te danken dat je zo'n geweldig mens geworden bent. En dan geef je hem gewoon een schop onder tafel. 

Meer voor zusjes:

9 dingen die alleen zussen begrijpen

10 signalen dat je zus ook je bestie is

4 redenen waarom je zus de ideale roomie is

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.