Home LOVE & SEX 7 tips voor minder relatiestress

7 tips voor minder relatiestress

Corbis
Vroeger vond je zijn rare trekjes enorm schattig. Tegenwoordig zorgen ze voor hopen stress en bergen frustraties. Klinkt herkenbaar? Raadpleeg deze tips!

1. Maak zelf je dromen waar

  • Hij is te lui, niet ambitieus genoeg, heeft te weinig zin voor initiatief… Vanwaar komt die frustratie? Ben je niet stiekem zelf te lui en daarom zo gefocust op dat aspect bij je lief?
  • Vaak projecteren we onze eigen ontevredenheid op onze mannen en verwachten we van hen wat we zelf niet kunnen waarmaken. Je hebt je carrière misschien on hold gezet voor de kinderen… Maar heb je daar dan niet zelf voor gekozen? Heb je jezelf niet vastgezet?
  • Het is dus belangrijk om ook eens naar jezelf te kijken. Oké, hij maakt geen carrière, maar jij ook niet. Nee, hij maakt geen werk van zijn dromen, maar doe jij dat wel?
  • Probeer je eigen dromen waar te maken en verwacht niet dat hij dat doet.

2. Wees tevreden met hoe hij is

  • Actrice Marlène Dietrich zei het al: ‘Wij vrouwen proberen onze man te veranderen en als hij veranderd is, vinden we hem niet meer leuk.’ En dat komt omdat het eigenlijk niet gaat om je lief en zijn gedrag, maar om jezelf. Je kleineert je lief omdat jij je niet goed voelt.
  • Mannen willen niet behandeld worden als een kind. Dan gaan ze koppig doen en hebben ze na een tijd geen zin meer om toe te geven. Logisch. Positief bevestigen en zelf ook een paar dingen wijzigen, levert het meeste op.

3. Stop met vergelijken

  • Vriendinnen die het hebben over hun perfecte relatie of perfecte lief liegen. Of vertellen niet de hele waarheid. Of zitten misschien nog volop op hun roze wolk. Geen enkele relatie is perfect, geen enkele man is Mister Perfect.

4. Pieker niet te veel over je relatie

  • Te veel of alleen maar bezig zijn met je relatie is niet goed. Heb je vriendinnen met wie je leuke dingen kan doen, een toffe job? Een hobby waarin je je kan uitleven? Die dingen zijn minstens even belangrijk als je relatie. Je haalt er positieve energie uit en die neem je mee naar huis.

5. Focus op wat belangrijk is

  • Wat is nu echt belangrijk? Zijn dat zijn sokken onder het bed of de pasta die hij altijd nét iets te gaar kookt? Is het niet veel belangrijker dat hij goed met kindjes kan omgaan, dat hij lief voor je is en bezorgd als er iets met je scheelt?

6. Haal een poetshulp in huis: echt!

7. Superman? Zeker?

  • Een superman, allemaal goed en wel. Klinkt leuk, tot het realiteit wordt. Zo’n Mister Perfect tegen wie onze eigen imperfecties fel afsteken? No thanks! Zo’n perfecte man zouden we eigenlijk toch alleen maar griezelig volmaakt vinden.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.