Home LOVE & SEX 6 vriendschapsproblemen die we allemaal tegenkomen

6 vriendschapsproblemen die we allemaal tegenkomen

Best friends forever?

Jij en je beste vriendin zijn meestal twee handen op één buik. Zij heeft geen geheimen voor jou, en jij ook niet voor haar. Maar soms besluipt een probleem jullie en geraakt de vriendschap bedreigd. Bewapen jezelf tegen deze problemen en pak ze aan voor het te laat is. Wij lijsten de meest voorkomende problemen en hun oplossingen voor je op.

Je vriend heeft het te druk om plannen te maken, zegt vaak af of komt niet opdagen.

Heb je haar al eens geconfronteerd met haar gedrag? Zij ziet er misschien geen graten in, maar jou kwetst het wel. Zeg haar dus hoe je je voelt, en laat haar weten dat haar gedrag niet kan voor jou. Vraag haar ook hoe het komt dat ze niet komt opdagen of afzegt, misschien zit ze zelf met een probleem waarover ze niet durft praten.

Je kan de vriend/man van je vriendin niet uitstaan

Het is haar man, jij hoeft hem niet per se leuk te vinden. Mensen voelen zich tot elkaar aangetrokken voor de meest uiteenlopende redenen, die al dan niet duidelijk zijn voor de buitenwereld. Probeer dus af te spreken zonder haar partner erbij. Kan je hem niet uitstaan doordat hij je vriendin slecht behandeld, praat dan met haar. Ze zal je eerst niet willen horen, maar langzaamaan zal ze wel inzien dat je het beste met haar voor hebt.

Je vriendin kan geen kinderen krijgen en jij bent zwanger

Hoe moeilijk het ook is voor jou, het is begrijpelijk dat je vriendin wat afstandelijker doet nu je zwanger bent, gezien ze zelf nooit kinderen zal kunnen krijgen. Respecteer haar gevoelens dus en geef haar de ruimte die ze nodig heeft. Probeer ook af te spreken op plaatsen waar jouw zwangerschap niet al te hard opvalt. Indien ze afspreken voorlopig te moeilijk vind, bel haar dan. Zij hoeft zo jouw zwangere buik niet te zien, maar kunnen jullie houden zo wel nog contact.

Jullie leken wel zussen maar nu hebben jullie niets meer te zeggen tegen elkaar

Jullie levens zijn misschien zeer uiteenlopend geworden zodat je niet altijd kan volgen. Weinig vriendschappen zijn voor altijd, net omdat jullie beiden een andere koers varen. Probeer erachter te komen wat het probleem is of waardoor jullie niet meer praten. Hou de gesprekken vooral over onderwerpen waarover jullie beiden kunnen praten en dram niet door over collega’s die zij niet kent.

Je stelde je beste vriendin voor aan een andere vriendin, nu spreken ze geregeld af zonder jou

Hoewel je je er slecht over voelt dat je beste vriendin een nieuw maatje heeft gevonden, is het niet zo abnormaal. Zij hebben misschien gewoon meer gemeen, of het klikt bij hen op een totaal ander niveau. Je kan je vriendin erover aanspreken en vragen of ze je bewust niet meer mee vraagt. Misschien is ze zich van geen kwaad bewust. Indien zij het gevoel heeft dat jullie vriendschap uitgedoofd is, geef haar dan tijd en spreek met andere vrienden af. Misschien beseft ze zo wel wat ze mist.

Je vriendin kondigt zonder reden het einde van de vriendschap aan

Je vriendin wil je niet meer zien en jij hebt geen flauw besef waarom niet. Het gebeurt soms dat vriendschappen uitdoven maar meestal is dat een wederzijds besef. Heb je echt geen idee waarom ze je niet meer wil zien, vraag dan naar de reden. Besef wel dat wat voor haar een goede reden is, voor jou totaal absurd kan lijken. Hou rekening met haar gevoelens en geef haar de ruimte die ze vraagt.

Welk conflict klinkt jou bekend in de oren?